Premier Alexander De Croo tijdens het debat na de regeerverklaring.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo tijdens het debat na de regeerverklaring. © BELGA

Debat over regeerverklaring De Croo: “DNA van deze regering zijn partijen die luisteren naar elkaar”

UPDATEWe hebben een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen, die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld), legde donderdag de eed af. De Croo legde ook zijn regeerverklaring af. Over die regeerverklaring werd tot diep in de nacht van vrijdag op zaterdag gedebatteerd. 

185 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Danny De Ruelle, jammer dat u niet weet dat Doel 1 en 2 niet bij de kanshebbers zitten om langer open te blijven. Doel 4 en Tihange 3 wel. U kon hier bijna 1 jaar geleden lezen dat door een lacune in de wetgeving de uitbater Engie Electrabel de miljardenfactuur (mogelijk 37 miljard euro) daarvan kan ontlopen. Gelieve u beter te informeren. Is uw vermoeden, mening of hoop een vorm van bewijs? Amai dan.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Omdat gesjoemel te stoppen is er maar een middel Dat alle Vlamingen eens op VB PVDA stemmen dan is de kous af ( Het signaal van de burger ooit van gehoord ? - 5 minuten politieke moed ? Brussel opkuisen ? ) afschaffen provincie's Transfers naar wallonie stoppen Afschaffen senaat - Straffe uitspraken zonder inhoud . Hopenlijk word de Vlaams ekiezer eens echt wakker en straft men dit geklungel af.
 • Danny De Ruelle

  1 jaar geleden
  Ronny Ooijen, het bewijs is kerncentrales Doel 1 en 2 als deze in 2025 50jaar zijn geworden zullen deze nog altijd prima werken en nog steeds in zeer goede staat zijn om gemakkelijk nog eens 20 jaar mee te kunnen draaien en als je aan het Atoomcentrum in Zwitserland vraagt welke centrales tot de bedrijf zekerste en beste ter wereld behoren zal je versteld staan dat ze in de top 5 staan en trouwens Engie heeft al 50 jaar geld opzij gezet om de ontmanteling te betalen, dus informeer u beter.
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Deze regering is tot stand gekomen alleen om verkiezingen te vermijden. De partijen die er aan deelnemen waren daar toch zo bang voor.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Joske Vermeulen, sommigen likken 24/7 aan de hielen (eigenlijk 1 metertje hoger) van BDW en anderen kunnen wel zelfstandig nadenken en klappen niet in de handjes als een graaiende en gratis op de kap van het volk levende politicus iets zegt. O ja, u weet niet op welke partij ik stem aangezien ik dat afwisselend doe. Uw Francken haalde zelfs 1500 extra Syriërs naar hier. Sommige zelfs betalend.
 1. De Nederlandse Julia wint ‘K2 zoekt K3’ en wordt de nieuwe collega van Hanne en Marthe: “Dit is het ultieme golden ticket”
  Play
  Showbizz
  194

  De Nederland­se Julia wint ‘K2 zoekt K3’ en wordt de nieuwe collega van Hanne en Marthe: “Dit is het ultieme golden ticket”

  ‘t Is gebeurd: de opvolger van Klaasje bij K3 is bekend. De Nederlandse Julia Boschman (19) ging met de overwinning aan de haal en wordt de nieuwe collega van Hanne (27) en Marthe (25). Zij maakten de finale beslissing: “We hebben gekozen voor de persoon waar we ons het beste bij voelen.” Julia zelf was compleet overdonderd. “Ik voel heel veel blijdschap. Mijn droom komt uit”, aldus het nieuwe K3-tje.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Geen nu of xi, wél omikron: daarom slaan we enkele Griekse letters over bij het benoemen van de nieuwe coronavariant

  Geen nu of xi, wél omikron: daarom slaan we enkele Griekse letters over bij het benoemen van de nieuwe coronavari­ant

  De wereld maakte de afgelopen dagen kennis met de nieuwe variant van het coronavirus: omikron, of omicron in de Engelse taal. Maar voor wie het Grieks alfabet een beetje kent, valt het op dat deze variant wel een sprong maakt over verschillende letters heen: na de mu-variant zouden we nu te maken moeten krijgen met de nu- of xi-variant. Waarom spreken we dan nu van omikron?