Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) wil een oplossing die op de factuur “onmiddellijk voelbaar” is.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) wil een oplossing die op de factuur “onmiddellijk voelbaar” is. © BELGA

Deal over energiefactuur laat op zich wachten: eerst energiecheque, dan alsnog btw-verlaging?

Komt er vandaag eindelijk een akkoord over de energiefactuur? De federale regering raakt het maar niet eens. Binnen de eigen rangen voeren CD&V en Vooruit de druk op om een btw-verlaging toch door te voeren. “We zijn toch een hervormingsregering?”

 1. Vis uit blik: gisteren nog ouderwets, vandaag super trendy. “Ze heroveren stilaan hun plaats in de culinaire wereld”
  PREMIUM

  Vis uit blik: gisteren nog ouderwets, vandaag super trendy. “Ze heroveren stilaan hun plaats in de culinaire wereld”

  Misschien hebt u nog een blikje sardines of makreel in de voorraadkast staan? Dan bent u hipper dan u dacht. Want hoe ouderwets ook, vis uit blik is trendy. Filmpjes van aperoplanken met geopende blikjes tonijn of inktvis zijn een hype op TikTok, uitgeverijen pakken uit met gespecialiseerde kookboeken en handelaars zien hun verkoop vervijfvoudigen. Kortom, tijd voor een blik op blik.
 2. Jean (77) en Suzanna (75) moeten hun vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”
  PREMIUM
  46

  Jean (77) en Suzanna (75) moeten hun vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”

  Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje.”
  Herent