De Zeven Vragen aan Gwendolyn Rutten: stel hier jouw vraag aan de gewezen voorzitter van Open Vld
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, Vlaams parlementslid en gewezen voorzitter van Open Vld.
Delen per e-mail
In De Zeven Vragen stelt Hannelore Simoens een politicus ook die vragen die misschien niet altijd gesteld worden in een traditioneel politiek interview. Van een hartverscheurend dilemma, over een meer intieme vraag tot een harde politieke noot die gekraakt moet worden. Gwendolyn Rutten begon haar politieke loopbaan in 1999 als adviseur van Karel De Gucht die op dat moment Nationaal Voorzitter was van de VLD. Dertien jaar later mag ze zichzelf voorzitter noemen van Open Vld. Na 8 jaar aan het roer te staan van de liberale partij, focust ze zich nu vooral op haar thuisstad Aarschot, al is ze niet volledig weg uit het publieke debat. Zo deed ze recent nog wat stof opwaaien omdat Rutten de patenten voor coronavaccins wil laten varen.
Wat moet je exact doen?
Heb je een vraag voor Gwendolyn Rutten, dan mag je die invullen in onderstaand formulier. Vermeld zeker jouw naam, leeftijd, gsm-nummer en woonplaats. De strafste en origineelste vragen krijgen dan een antwoord van haar in onze studio. Het resultaat zie je zaterdag op HLN.
Een videovraag insturen mag ook. Die mag je gewoon opnemen met je smartphone. Belangrijk is wel dat je een horizontale video-opname maakt (niét verticaal) en dat je bij voorkeur jouw vraag kort en helder houdt. Stuur je videovraag dan door naar video@hln.be, met als onderwerp De Zeven Vragen.
Bekijk hier de meest recente afleveringen van ‘De Zeven Vragen’:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia
Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips. -
148
Bedrijven knoeien met activiteiten om coronapremie te krijgen
Vorig jaar hebben meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken een andere bedrijfsactiviteit opgegeven, waardoor ze opeens coronapremies konden aanvragen. Ook 6.353 'spookbedrijven', die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, deden dat. Dat schrijft De Tijd zaterdag. -
Is groepsimmuniteit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproductiegetal moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”
Het doel van de Belgische vaccinatiecampagne is streven naar de zogenaamde groepsimmuniteit om korte metten te maken met het coronavirus. Die groepsimmuniteit wordt bereikt als “minimaal” 70 procent van de bevolking is ingeënt. “Maar naarmate we te maken hebben met varianten met een hoger reproductiegetal, moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme. -
-
PREMIUM45
Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei: “Nu hopen dat er niet nog 20 regeltjes volgen”
-
Multimedia
Geen geld voor een dure smartphone? Dit zijn onze aanraders onder de 300 euro
Niet elke consument wil 500 euro of 1.000 euro neertellen voor een nieuwe smartphone, en terecht. Anders dan in de beginjaren zijn er ook bij de budgetsmartphones echt wel goede toestellen te vinden. Dit zijn je beste opties met een winkelprijs tot 300 euro. -
Beveren
Lichaam van zwaar toegetakelde man aangetroffen in buurtpark
In de Lesseliersdreef in Beveren is zaterdag het stoffelijk overschot aangetroffen van een man van middelbare leeftijd. Het lichaam was zwaar toegetakeld. Alles wijst op moord, maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Er is een onderzoeksrechter gevorderd en zondag vindt een autopsie plaats. -
Ontbijten met HLN-lezer Frédéric Veraghaenne (52): “Ik mag wedstrijden organiseren voor de beste voetballers ter wereld”
In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ steken we dit weekend de taalgrens over en belden in Namen aan bij Frédéric Veraghaenne (52). Hij woont samen met de 18 jaar jongere Céline. Ze kennen elkaar ook al 18 jaar, maar zijn pas sinds twee jaar een koppel. “Céline houdt me jong. Ook professioneel werk ik met een jong team, waardoor ik mijn frisse kijk behoud”, zegt Frédéric, die Directeur Operaties is bij de Belgische Voetbalbond.