Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"De Wevers vraag hoeveel mensen we kunnen verwelkomen, is legitiem"

Hoogleraar in sociaaleconomische wetenschappen Ive Marx (UAntwerpen) vindt het nuttig om een debat te voeren over de vraag of een ruimhartig migratiebeleid wenselijk is. Dat zegt hij in een reactie op het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever, waarin die laatste stelt dat links moet kiezen tussen open grenzen of de welvaartsstaat. "De vraag hoeveel mensen we kunnen verwelkomen is legitiem, aangezien we niet echt goed zijn in het bieden van adequate sociale bescherming."

21 reacties

 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  Het echte probleem in België is dat er teveel niet genoeg belastingen betalen!
 • Ivan Willems

  5 jaar geleden
  Ze moeten niet zeveren. Bart De Wever zegt waar het op staat. Dit is de bittere waarheid. En..... De waarheid kwetst. Veel migranten brengen niets bij aan de samenleving. Of is dat ook niet waar misschien???
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Ik stel voor dat al die humane politiekers de vluchtelingen en transmigranten met eigen middelen onderhouden zodat onze welvaart en SZ gevrijwaard blijven van faillissement en voorbehouden voor diegenen die bijdragen.Zowel nva als alle andere partijen blijven ons bestelen om economische vluchtelingen ons menswaardig bestaan te geven terwijl wij verarmen.Wij eisen een referendum hierover!
 • marc tamar

  5 jaar geleden
  Almaci verkoopt alleen gebakken lucht.
 • vandekempen bart

  5 jaar geleden
  typisch dat alle tegenstanders bart d.w. op een moraliserend toontje bekampen, de feiten ontkennen, en hem verwijten tweedracht te zaaien. exact de argumenten die de wever voorspelde in zijn opiniestuk. organiseer een referendum over de migratie, zoals in zwitserland, dan moet links eindelijk stoppen met rond de pot draaien.