Bart De Wever en Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Bart De Wever en Gwendolyn Rutten. © ISOPIX/Belga

De Wever wil niet reageren op uitspraak Rutten: “Ik moet mijn gras afrijden”

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil niet reageren op de uitspraak van voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Die zei in het Canvas-programma ‘De Afspraak op Vrijdag’ dat het Vlaams Belang een jaar geleden toegetreden zou zijn tot de Vlaamse regering als het aan de N-VA had gelegen. “Ik moet mijn gras afrijden”, zei De Wever op de regionale zender ATV. Theo Francken ging wel in op de onthulling van Rutten. “Ze had dat beter niet gedaan”, reageerde hij in VTM NIEUWS.

280 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Harold Anckaert, er is reeds "iets" gebeurd met de pensioenen. Ze hebben de taxshift in het leven geroepen waarvan bedrijven misbruik maken en ervoor zorgt dat mensen met een gemiddeld pensioen nu netto minder overhoudt. U weet toch welke partijen u hiervoor dankbaar moet zijn, of niet?
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Wie gelooft nu dat De Wever wekenlang met het VB onderhandelde, zonder andere partijen te kennen, enkel voor de grap. Zijn strategie was waarschijnlijk in een Vlaamse regering met het VB de tegenstelling Wallonië-Vlaanderen nog verder op de spits drijven. Gewoon een logisch gevolg van zijn verrottingsstrategie en het thema onbestuurbaarheid waarmee ze naar de verkiezingen gingen.
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Christ Mattelin was dat ook niet toen NVA in de regering stapte ;toen werd gewoonweg het zelfde gezegd ;
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Wat je ook van De Wever denkt, hij heeft nog steeds het talent om iemand in één zin voor schut te zetten en totaal met de grond gelijk te maken. En Open VLD heeft zeker en vast ook iets bijgeleerd - vooral over haar vorige partijvoorzitter en de gevolgen van haar beleid. Er is werk aan de winkel voor Lachaert.
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  De enige N-VA’er voor wie ik nog een beetje respect kon opbrengen, meer bepaald Theo Francken, zegt: “Wat er gezegd wordt achter de schermen moet je niet lekken. Dat is iets onder voorzitters.” Hoezo? Waarom mag achteraf niet gezegd worden wat erop tafel lag, of heeft de kiezer daar geen zaken mee? Arme N-VA.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Vincent Van Quickenborne scherp voor Gwendolyn Rutten: “Dit soort boodschappen doorkruist formatie-opdracht”
  Politiek

  Vincent Van Quickenbor­ne scherp voor Gwendolyn Rutten: “Dit soort boodschap­pen doorkruist formatie-op­dracht”

  Vincent Van Quickenborne, fractieleider van Open Vld in de Kamer, is niet opgezet met de onthullingen die zijn ex-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten heeft gedaan in ‘De Afspraak op Vrijdag’. Rutten zei vrijdagavond dat N-VA met Vlaams Belang in zee wou gaan voor de vorming van een Vlaamse regering vorig jaar, en ook CD&V en Open Vld mee in bad wou trekken. Volgens Van Quickenborne is Ruttens uitspraak een gevolg van “een verzuurde relatie tussen twee mensen”, zo reageerde hij in ‘De Zevende Dag’.