Bart De Wever over vaccinatie
Volledig scherm
Bart De Wever over vaccinatie © AP/Photonews

De Wever wil geen “apartheid” voor niet-gevaccineerden: “We moeten regels durven loslaten, voor iedereen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te vinden voor aparte coronamaatregelen voor wie zich niet liet vaccineren, zoals Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gisteren voorstelde. Hij pleit er dan weer wel voor om alle maatregelen los te laten, voor iedereen. “Wat mij betreft moet iedereen zich echt wel laten vaccineren, maar ik zou geen apartheid willen invoeren”, reageert De Wever bij VTM NIEUWS. 

 1. “90 procent mag niet gestraft worden door paar egoïsten”: Rousseau wil niet-gevaccineerden minder vrijheden geven als coronasituatie zou verergeren

  “90 procent mag niet gestraft worden door paar egoïsten”: Rousseau wil niet-gevacci­neer­den minder vrijheden geven als coronasitu­a­tie zou verergeren

  “In een worstcasescenario zijn er nieuwe restricties tegen het coronavirus nodig. Gevaccineerden zouden in dat geval op meer absolute vrijheid moeten kunnen rekenen. Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt omwille van mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang.” Dat verklaarde Conner Rousseau woensdagavond in de studio van ‘De Afspraak’.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren?

  HET DEBAT. Moeten niet-gevacci­neer­den minder vrijheden krijgen als coronasitu­a­tie zou verergeren?

  Conner Rousseau (Vooruit) vindt dat gevaccineerden op absolute vrijheid moeten kunnen rekenen. Als de coronasituatie opnieuw zou verergeren, dan moeten er volgens hem enkel verstrengingen komen voor niet-gevaccineerden. Wat denk jij? Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheid krijgen als de coronasituatie opnieuw zou verergeren? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).