Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever.
Volledig scherm
Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever. © BELGA

De Wever verbiedt 'homokledij' achter loket

Loketbeambten bij de stad Antwerpen mogen geen T-shirt dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homoseksueel zijn. Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever vandaag in de Coreliokranten.

 1. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  Afgelopen nacht werden bij het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zomaar even vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de fuifnummers. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.
 2. "Discussie over holebi's op werkvloer moet over meer gaan dan T-shirts"

  "Als er dan toch een discussie ontstaat over holebi's en transgenders op de werkvloer, dan hopen we dat die breder gaat dan het dragen van een regenboog-T-shirt", zo meldt Het Roze Huis-çavaria Antwerpen in een persbericht. De koepelorganisatie van de verenigingen voor holebi's en transgenders in de provincie Antwerpen benadrukt bovendien dat Bart De Wever spreekt als wetgever die de neutraliteit van zijn personeel belangrijk vindt, en dat het verbod op het dragen van regenboog-T-shirts niet stigmatiserend is.