Er zou een samenscholings- en uitgaansverbod op lokaal niveau kunnen komen, maar Bart De Wever (N-VA) zegt liever een uniforme maatregel op het federale niveau te zien, zodat iedereen overal weet waar hij aan toe is.
Volledig scherm
Er zou een samenscholings- en uitgaansverbod op lokaal niveau kunnen komen, maar Bart De Wever (N-VA) zegt liever een uniforme maatregel op het federale niveau te zien, zodat iedereen overal weet waar hij aan toe is. © VTM Nieuws

De Wever roept op in alle Vlaamse gemeenten avondklok en samenscholingsverbod in te voeren

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) pleit voor de invoering van een avondklok en een samenscholingsverbod voor meer dan tien personen in Vlaanderen. Dat zei hij vanmiddag in VTM Nieuws. De Antwerpse prostitutiebuurt gaat dicht, maar voor de andere maatregelen doet De Wever een oproep naar de hogere overheden.

173 reacties

 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  michel wanquet hebt u dan dossierkennis ik denk het niet dus waarom zit u dan kritiek te geven wie zegt dat hij geen dossier kennis heeft. Lucien De Metsler maar zijn partij is wel aan de macht in Vlaanderen Jambon (NVA) is wel Minister President van Vlaanderen. in kritiek geven zijn ze hier goed maar oplossingen 0,0. En al die roepen alles sluiten de korte pijn hoe gaan die reageren als ze binnen dit een paar maand hun job verliezen doordat bedrijven failliet gaan.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Het moet frustrerend zijn om zo iemand te moeten onderhandelen die constant dezelfde plaat afratelt. Kan goed begrijpen dat Magnette zei "J'en ai marre". 80 % van de Vlamingen is hem inmiddels gelukkig ook beu
 • Rayan El Arami

  1 jaar geleden
  André Van Laethem; daar ben ik de laatste dagen helemaal niet zo zeker meer van als ik de berichten over de hamsteraars, shoppers (met kinderen nota-bene) en terrasjesmensen lees.
 • Bengie Marchand

  1 jaar geleden
  Bendevorming is al langer strafbaar, meneer de Wever
 • FRANCOIS LEMMENS

  1 jaar geleden
  aan André Van Laethem , dat de burgers slimmer zijn dan Bart dat hebben wij vrijdagavond gezien , alsook mevrouwke rutten haar vent
 1. Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”
  50

  Van Damme wil binnen- en buitenplan­nen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”

  Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal.
 2. De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzitters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzit­ters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn PS-collega Paul Magnette woordbreuk gepleegd door eerst akkoord te gaan met een volwaardige noodregering met daarin N-VA en PS, om die piste later toch af te schieten, daarbij gesteund door de groene partijen. Een beperkte ploeg met tien ministers, vijf langs elke kant van de taalgrens, zou het coronavirus beter hebben kunnen aanpakken dan de minderheidsregering die er nu is, aldus De Wever vanmorgen.
 1. Politicoloog Carl Devos haalt snoeihard uit naar politiek akkoord: “Vreselijk cynisch, politiek bedrog”
  PREMIUM

  Politico­loog Carl Devos haalt snoeihard uit naar politiek akkoord: “Vreselijk cynisch, politiek bedrog”

  Na dagenlange onderhandelingen zijn tien politieke partijen er gisteren uitgeraakt: de regering-Wilmès gaat deze week verder als een volwaardige minderheidsregering, die als enige taak krijgt de aanpak van de coronacrisis. Maar wat betekent dat in de praktijk? Professor politicologie Carl Devos (UGent) is alvast messcherp voor het gevonden compromis. “Dit is vreselijk cynisch en politiek bedrog.”
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief