Er zou een samenscholings- en uitgaansverbod op lokaal niveau kunnen komen, maar Bart De Wever (N-VA) zegt liever een uniforme maatregel op het federale niveau te zien, zodat iedereen overal weet waar hij aan toe is.
Volledig scherm
Er zou een samenscholings- en uitgaansverbod op lokaal niveau kunnen komen, maar Bart De Wever (N-VA) zegt liever een uniforme maatregel op het federale niveau te zien, zodat iedereen overal weet waar hij aan toe is. © VTM Nieuws

De Wever roept op in alle Vlaamse gemeenten avondklok en samenscholingsverbod in te voeren

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) pleit voor de invoering van een avondklok en een samenscholingsverbod voor meer dan tien personen in Vlaanderen. Dat zei hij vanmiddag in VTM Nieuws. De Antwerpse prostitutiebuurt gaat dicht, maar voor de andere maatregelen doet De Wever een oproep naar de hogere overheden.

173 reacties

 • Erwin Van Roy

  2 jaar geleden
  michel wanquet hebt u dan dossierkennis ik denk het niet dus waarom zit u dan kritiek te geven wie zegt dat hij geen dossier kennis heeft. Lucien De Metsler maar zijn partij is wel aan de macht in Vlaanderen Jambon (NVA) is wel Minister President van Vlaanderen. in kritiek geven zijn ze hier goed maar oplossingen 0,0. En al die roepen alles sluiten de korte pijn hoe gaan die reageren als ze binnen dit een paar maand hun job verliezen doordat bedrijven failliet gaan.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Het moet frustrerend zijn om zo iemand te moeten onderhandelen die constant dezelfde plaat afratelt. Kan goed begrijpen dat Magnette zei "J'en ai marre". 80 % van de Vlamingen is hem inmiddels gelukkig ook beu
 • Rayan El Arami

  2 jaar geleden
  André Van Laethem; daar ben ik de laatste dagen helemaal niet zo zeker meer van als ik de berichten over de hamsteraars, shoppers (met kinderen nota-bene) en terrasjesmensen lees.
 • Bengie Marchand

  2 jaar geleden
  Bendevorming is al langer strafbaar, meneer de Wever
 • FRANCOIS LEMMENS

  2 jaar geleden
  aan André Van Laethem , dat de burgers slimmer zijn dan Bart dat hebben wij vrijdagavond gezien , alsook mevrouwke rutten haar vent
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg”
  Play

  Van Gucht over versoepe­lin­gen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg”

  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.
 2. De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzitters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzit­ters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn PS-collega Paul Magnette woordbreuk gepleegd door eerst akkoord te gaan met een volwaardige noodregering met daarin N-VA en PS, om die piste later toch af te schieten, daarbij gesteund door de groene partijen. Een beperkte ploeg met tien ministers, vijf langs elke kant van de taalgrens, zou het coronavirus beter hebben kunnen aanpakken dan de minderheidsregering die er nu is, aldus De Wever vanmorgen.