Fotomontage met energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
Fotomontage met energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. © Belga, Bart Leye, VTM NIEUWS

De Wever over zijn uithaal naar minister Van der Straeten: "Ze is met geldzakken beginnen zwaaien op voorwaarde dat Engie zou stoppen met kernenergie”

Bart De Wever (N-VA) geeft in een gesprek met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez meer uitleg over zijn uithaal naar energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). “Als iemand 200 miljoen in mijn zakken steekt, zou ik ook bereid zijn eender wat te zeggen”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 als reactie op de brief van Engie Electrabel over de kerncentrales. “Voor wie is die brief een verrassing? Ik hoop voor niemand”, reageerde premier De Croo donderdag in de Kamer.

630 reacties

 • phil smedts

  2 maanden geleden
  NVA heeft vroeger zelf voor de kernuitstap gestemd, en vervolgens al die tijd in de regering gezeten, en NIETS gedaan om dat voor te bereiden, waardoor we nu in deze paniekvoetbal situatie zitten. Open VLD heeft indertijd al onze energie infrastruktuur uitverkocht aan Frankrijk. Zijn dit de partijen aan wie we onze energievoorziening moeten toevertrouwen ?
 • Conrad Croonen

  2 maanden geleden
  Als ze iedereen een grote batterij en zonnepanelen hadden gegeven, had hetzelfde gekost, maar minder opgebracht nadien natuurlijk, aan gratis elektriciteit is niets te pakken
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Maar NVA had toch zijn handtekening gezet voor uitstap. Heeft De Wever toen zijn miljoenen dan niet gekregen misschien?
 • lars vandenberge

  2 maanden geleden
  Als België toch tot de wereldtop behoort ivm innovatie wel dat zij dan het voortouw neemt in hernieuwbare energie en dat onze innovatieve bedrijven dan optimaal profiteren van de groene omslag die noodgedwongen zal volgen in de rest van Europa en bij uitbreiding in de rest van de wereld.
 • lars vandenberge

  2 maanden geleden
  Er moet een omslag in de energieproductie komen en eerder gisteren dan morgen. Je kunt deze omslag niet blijven uitstellen met kerncentrales die al jaren afgeschreven zijn. Men moet investeren in herniewbare energie of op zijn minst nieuwe spelers en nieuwe technologieën laten spelen op de markt ipv jarenlange monopolies in stand te houden. Als de nva wat proactiever was geweest stonden we nu al verder met groene energie en moesten er minder gascentrales gebouwd worden om de trasitie te overbrug
 1. Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. De huidige regeling zou eind deze maand aflopen, maar wordt nu tijdelijk verlengd. Een precieze einddatum staat er niet in het decreet maar wordt gekoppeld aan het einde van de 'epidemische noodsituatie' op federaal niveau. Zodra die noodsituatie achter de rug is, kan het CST op de schop, zeggen de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V, Open Vld).