De Wever over vertrouwen in CD&V: “Geen perte totale maar wel hele ferme deuk”

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het uitstel van de Septemberverklaring van partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon “een onverkwikkelijke passage”. Aan VTM NIEUWS zegt hij dat “er een heel ferme deuk is geslagen in het vertrouwen in de CD&V, maar het is geen perte totale”. De Wever wil de bladzijde omslaan en het werk van de Vlaamse regering verderzetten.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 1. Nederland gaat smartphones verbieden op school: is het ook tijd voor algemeen verbod in Vlaanderen?
  PREMIUM
  51

  Nederland gaat smartpho­nes verbieden op school: is het ook tijd voor algemeen verbod in Vlaanderen?

  In Nederland lijkt een consensus in de maak voor een algemeen verbod op smartphones op school. Leerlingen zouden te veel afgeleid worden, waardoor het niveau keldert. Als het boven de Moerdijk stormt, waait het ook in Vlaanderen: uit een bevraging blijkt 89 procent van de Vlaamse leerkrachten gewonnen voor een (gedeeltelijk) verbod, maar kan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat ook afdwingen?