BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Wever: "Nog geen Aziaat ontmoet die zich slachtoffer van racisme voelt"

VideoVolgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is racisme niet de oorzaak van radicalisering, maar een gevolg van de problemen in onze maatschappij. Volgens hem situeren die problemen zich ook enkel bij bepaalde groepen migranten. "Ik heb nog nooit een Aziatische migrant ontmoet die zegt slachtoffer van racisme te zijn. Ook in de criminaliteitscijfers zie ik hen nauwelijks", zei De Wever maandag in "Terzake" op Canvas.

 1. De Wever: "Migratiebeleid heeft gefaald, maar kentering ten goede is ingezet"
  Migratie

  De Wever: "Migratie­be­leid heeft gefaald, maar kentering ten goede is ingezet"

  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ontkent dat zijn uitspraken van zaterdag over een "gefaald migratiebeleid en integratiebeleid", dat aan de basis zou liggen van de huidige problemen rond radicalisering en Syriëstrijders, ook een kritiek vormden op de vorige en huidige Vlaamse regering, waar N-VA deel van uitmaakt. Die regeringen hebben immers "een kentering ten goede ingezet", vindt De Wever. Ook de huidige federale regering heeft volgens de N-VA-voorzitter "het migratiebeleid intussen omgegooid in de juiste richting".
 2. ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”
  PREMIUM
  46

  ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”

  “Verplichte vaccinatie voor zorgverleners.” Het was één van de ronkende koppen, na het Overlegcomité in augustus. Ook toen wist men al: een sluitend wetgevend kader uitwerken, dat overeind blijft in de rechtbank, zal nog maanden op zich laten wachten. De overheid heeft zich hoe dan ook moeilijk gezet, door in navolging van Frankrijk en Italië een vaccinatieverplichting in te voeren. Want wie iets verplicht, moet ook sancties voorzien. Anders is het niet meer dan een loos dreigement.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.