Bart De Wever en Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Bart De Wever en Frank Vandenbroucke © Photo News

De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbroucke: “Als je middenstanders te gronde wil richten, dan moet je het zo aanpakken”

Op 1 december mogen de niet-essentiële winkels weer de deuren openen nadat ze wekenlang gesloten waren. Maar de uitleg van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dat die sluiting er vooral is gekomen om een schokeffect te creëren, is bij de partijvoorzitter van N-VA, Bart De Wever, slecht gevallen. “Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus”, zo sneerde hij op Twitter. 

307 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Marc vangeel, in 2019 (vóór de corona uitbraak) hadden we hier een "topjaar" qua faillissementen met bijna 12000 stuks. Met of zonder corona gaan zaken failliet. Het kan best wezen dat sommige van die middenstanders hun premie nog niet hebben ontvangen. Anderzijds hebben ongeveer 5600 van hen de premie moeten terugstorten wegens het plegen van fraude. Moeten we daar compassie mee hebben?
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Ook Jambon keurde de sluiting van de winkels mee goed, rare opmerking vanwege De Wever, die ruikt naar enige jaloezie tegenover het perfecte optreden van de Minister van Volksgezondheid.
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  Maar goed dat de BDW niet aan de knoppen draait, veel verder dan nu een triestige poging tot politieke recuperatie komt ie niet.  Herinner mij de beelden van de massa kooplustigen nog op de Meir, voor de 2de lockdown, waarvoor "dank"...
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  BDW mag ons eens vertellen waarom hij zo fel snoeide in de zorgsector de jaren dat hij het voor het zeggen had. Waarom de beschimmelde maskers niet vervangen werden want zonder geld kon Maggie niets. Waarom hij niet reageerde toen verpleegsters en verplegers verschillende malen op straat aanklaagden dat ze handen te kort hadden, nog voor Covid19 er was. Spiegeltje spiegeltje...zie de weerkaatsing vooraleer anderen te beschimpen.
 • Kurt Swinnen

  2 jaar geleden
  BDW zit hier weer te liegen dus. VDB beschuldigen dat het sluiten van de winkels op eigen initiatief zou zijn genomen. BDW wist goed genoeg dat de experten dit advies hadden gegeven. N-VA zat immers mee aan tafel. Foei Bart! Populisme ten top...
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.