Bart De Wever en Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Bart De Wever en Frank Vandenbroucke © Photo News

De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbroucke: “Als je middenstanders te gronde wil richten, dan moet je het zo aanpakken”

Op 1 december mogen de niet-essentiële winkels weer de deuren openen nadat ze wekenlang gesloten waren. Maar de uitleg van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dat die sluiting er vooral is gekomen om een schokeffect te creëren, is bij de partijvoorzitter van N-VA, Bart De Wever, slecht gevallen. “Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus”, zo sneerde hij op Twitter. 

307 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Marc vangeel, in 2019 (vóór de corona uitbraak) hadden we hier een "topjaar" qua faillissementen met bijna 12000 stuks. Met of zonder corona gaan zaken failliet. Het kan best wezen dat sommige van die middenstanders hun premie nog niet hebben ontvangen. Anderzijds hebben ongeveer 5600 van hen de premie moeten terugstorten wegens het plegen van fraude. Moeten we daar compassie mee hebben?
 • Luc Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Ook Jambon keurde de sluiting van de winkels mee goed, rare opmerking vanwege De Wever, die ruikt naar enige jaloezie tegenover het perfecte optreden van de Minister van Volksgezondheid.
 • Johan Billiet

  2 maanden geleden
  Maar goed dat de BDW niet aan de knoppen draait, veel verder dan nu een triestige poging tot politieke recuperatie komt ie niet.  Herinner mij de beelden van de massa kooplustigen nog op de Meir, voor de 2de lockdown, waarvoor "dank"...
 • Carla Van Geel

  2 maanden geleden
  BDW mag ons eens vertellen waarom hij zo fel snoeide in de zorgsector de jaren dat hij het voor het zeggen had. Waarom de beschimmelde maskers niet vervangen werden want zonder geld kon Maggie niets. Waarom hij niet reageerde toen verpleegsters en verplegers verschillende malen op straat aanklaagden dat ze handen te kort hadden, nog voor Covid19 er was. Spiegeltje spiegeltje...zie de weerkaatsing vooraleer anderen te beschimpen.
 • Kurt Swinnen

  2 maanden geleden
  BDW zit hier weer te liegen dus. VDB beschuldigen dat het sluiten van de winkels op eigen initiatief zou zijn genomen. BDW wist goed genoeg dat de experten dit advies hadden gegeven. N-VA zat immers mee aan tafel. Foei Bart! Populisme ten top...
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"