Volledig scherm
© BELGA

De Wever maakt uitstap uit kernenergie tot verkiezingsthema

De discussie over de uitstap uit de kernenergie zal allicht pas beslecht worden bij de regeringsonderhandelingen van 2019. Dat stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met nieuwssite Newsmonkey.

124 reacties

 • marc van de poel

  3 jaar geleden
  @Stefan Bogaert. Als kernenergie niet meer van deze tijd is, waarom bouwen ze er dan in Frankrijk, kort bij de Belgische grens een Nieuwe? Juist ja, om België van energie te voorzien. Eerst kopen ze Electrabel op, dan laten ze hun (bijna) gratis verkregen kerncentrales verloederen om ten slotte onze in het slop zittende energiebevoorrading aan te vullen met véél te dure elektriciteit. Niet dom, die Fransen.
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Net voor De Wever op gezinsverlof naar Marokko vertrekt ( hoe schijnheilig kan je zijn) nog vlug wat stoken, wat ruzie zoeken .Reden is de Francken uit de aandacht houden. Op de partij is gesproken als dit niet pakt zou een laatste redmiddel kunnen zijn Van De Put( die doet toch niks als rusten) naar asiel en Francken naar het leger ! ( daar mag hij heel hard roepen) nooit meer nva.
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Marc Baeyens,wie betaalde de afgelopen jaren de onwettige Turteltaks?Particulieren met en ZONDER panelen.Wie besliste dat?Onder andere die nep nationalisten die u zo verheerlijkt.Die factuur is zo hoog omdat VLD bij de stemming om GSC's toe te kennen aan particulieren,ook GSC's eiste voor bedrijven.Die bedrijven,biomassacentrales en panelenboeren ontvangen 65% van de GSC's!
 • Ian Vandenbossche

  3 jaar geleden
  Zowel van overtvelt met zijn fake goed nieuws, als de wever met zijn bommetje over kernenergie, trachten zo heel strategisch de aandacht van het francken debaccle af te leiden.
 • Lut Reyskens

  3 jaar geleden
  De aandacht moet af van Francken....dus hier ùaar weer effe rakelen , eh Bartje.
 1. Federale regering neemt dit jaar geen beslissing meer over energiepact, Waalse en Brusselse regering keuren plan al goed
  Energiepact

  Federale regering neemt dit jaar geen beslissing meer over energiep­act, Waalse en Brusselse regering keuren plan al goed

  Het kernkabinet van de federale regering heeft zich deze voormiddag over het interfederale energiepact gebogen en beslist dat er extra cijfers nodig om een besluit te kunnen nemen. Die beslissing komt er onder druk van N-VA, dat eerder al duidelijk maakte het voorliggende plan niet goed te zullen keuren. De grootste regeringspartij (zowel Vlaams als federaal) heeft grote vragen bij betaalbaarheid van de kernuistap in 2025, zoals die voorzien is in het energiepact. Intussen hebben de Waalse en Brusselse regeringen het energiepact wel al goedgekeurd.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?