Bart De Wever tijdens het zingen van Vlaamse leeuw vandaag in Leuven.
Volledig scherm
Bart De Wever tijdens het zingen van Vlaamse leeuw vandaag in Leuven. © BELGAONTHESPOT

De Wever: "Leuven Vlaams en mei '68 wortels van het succes dat we vandaag boeken"

"Leuven Vlaams en ons antwoord op het individueel nihilisme van de mei'68-beweging zijn de wortels van het succes dat wij vandaag met N-VA weten te boeken." Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in Leuven tijdens een dag waarop met allerlei activiteiten teruggeblikt werd op de gebeurtenissen van 50 jaar terug. 

79 reacties

 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Wraak van collaborateurs van onder de oorlog zoals bdw op het vlaamse volk, dat bedoelt bdw.Terug naar daens voor de werkmens,de welvaart voor notabelen,landverrader.
 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Postjes pakken is belangrijker dan hun eerste punt in de nva statuten of hoe hypocriet kan je zijn De Wever ?
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  In de hele geschiedenis van de mensheid heeft de mens het nooit beter gehad dan nu in onze westerse democratieën. Voor een groot deel ook te danken aan de creatieve geest die sedert mei 68 uit de fles ontsnapt is en ongeziene creaties op artistiek, wetenschappelijk en technisch gebied voort gebracht heeft. Maar sedert die schoonmoeder uit Antwerpen er zich mee moeit gaan we er voor het eerst sinds lange tijd weer op achteruit.
 • Eric Dewolf

  4 jaar geleden
  Alsof het De Wever gaat over nationalisme en identiteit. Het gaat De Wever gewoon over platvloerse macht en geld en om een 19de eeuw liberalisme naar Engels model in te voeren. Massa's geld voor bedrijven en CEO's ; rechteloosheid en armoede voor de gewone man. Het creëren van een grote ongelijkheid tussen de "elite" en de rest. Dat is de enige "kracht der verandering"
 • Peter Nols

  4 jaar geleden
  De wortels van de NVA zitten wel 30 jaar dieper.