N-VA-voorzitter Bart De Wever
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever © VTM NIEUWS

De Wever: “Klimaatmaatregelen mogen niet leiden tot lastenverhogingen voor middenklasse”

Bij VTM NIEUWS benadrukte N-VA-voorzitter Bart De Wever dat klimaatmaatregelen van Vlaamse regering niet mogen leiden tot lastenverhogingen voor de middenklasse. Dat is ook de reden waarom een slimme kilometerheffing voor zijn partij geen optie is. 

275 reacties

 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  Ik neem aan dat wanneer we het hebben over biodiesel dat we dan in een soort van Toren van Babel zitten. Want de ene biodiesel is de andere niet. Er zullen best wel soorten van biodiesel bestaan die je maar beter niet kunt hebben. Maar dat zal wel helemaal anders liggen wanneer je het hebt over biodiesel waarbij je algen nodig hebt als biobrandstofproducent. Want algen gaan de mensheid redden! Maar dan moet de mensheid wel gered willen worden!
 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  Er bestaan wel 80.000 soorten van algen. Sommige van die soorten produceren veel biodiesel. De olie-industrie experimenteert hier nu mee. Maar de vraag is of de overheid de oliemaatschappijen wel in voldoende mate aanspoort om hier enige vaart achter te zetten. De overheid van één enkel land zal wel niet volstaan. Overheden van tal van landen moeten hier achteraan om biodiesel in sneltreinvaart wereldwijd in de praktijk toe te passen. Want de tijd dringt.
 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  De minister voor milieudefensie moet ervoor zorgen dat algen op grote schaal worden ingezet in de strijd tegen de veel te grote hoeveelheden aan CO2 oftewel koolstofdioxide in de atmosfeer. Algenteelt op grote schaal is dus het antwoord op de CO2-overlast waarmee de mens het milieu heeft opgezadeld. En niet alleen het milieu maar ook zichzelf! Dus wil je meer zuurstof en minder CO2 of koolstofdioxide? Dan is algenteelt en nog eens algenteelt de oplossing voor het probleem dat zich stelt.
 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  Klimaatmaatregelen zullen sowieso leiden tot lastenverhogingen voor de daken op de huizen! Want je moet je afvragen: ga ik nu mijn dak ontmossen of ga ik er daarentegen juist voor zorgen dat er méér mos op mijn dak komt te liggen. Want een mosperkje in je tuin zorgt naar het schijnt voor meer zuurstof dan 275 volwassen bomen. Mos haalt dus CO2 oftewel koolstofdioxide uit de lucht. Dus denk 2 keer na voor je mos gaat weghalen! Spreek niet meer over ontmossen maar over bemossen.
 • Louis Heyens

  3 maanden geleden
  Géén lastenverhogingen voor middenklasse ... en de boekhouders zullen er voor zorgen dat degene die nog beter af zijn ook tot de middenklasse behoren. Dus lagere klasse ( het gepeupel ) weet wat het mag verwachten ... Het ware gelaat van NVA komt aan het licht ( allee, zonlicht want lampen verbruiken stroom en de lagere klasse moet dringend besparen, inleveren, ... )
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”
  Play
  85

  Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteel­moord’ (VTM): “Elisabeth Gysel­brecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

  VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.