Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever © ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

“De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever. 

79 reacties

 • Eric Aerts

  1 jaar geleden
  Van iemand van je eigen mensen die je per toeval niet kende? Uw masker ligt allang in Antwerpen op straat, keizer van niemendal
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  4,3 miljard van Europa? Wat zal er verbeteren bij zorg, onderwijs, innovatie, digitalisering en verduurzaming? Onbruikbare laptops vervangen en degelijk digitaal afstandsonderwijs? Hoeveel + aanwerving in de zorg? Foute keuzes van NVA bij de zonnepanelen is juist. 2019:Vlaanderen en strenger migratiebeleid: niet gelukt. NVA, verantwoordelijke toen, heeft reserve opslag maskers niet hersteld. Opgelicht door Kucam? Controle had moeten gebeuren i.p.v. Francken breedlachend met hem als een vriend.
 • Georges Baert

  1 jaar geleden
  Wat zit er anders in de NVA? Vlaanderen is al gedurende meer dan 10 jaar opgelicht door de NVA. We worden constant opgelicht door een zekere DeWever die om de 14 dagen 360° van koers en uitspraken verandert. Kijk maar eens hoe gans Vlaanderen is opgelicht en verkocht aan de OPENVLD en Wallonië, na de vorige verkiezing door de NVA
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Alles had er zo beter uitgezien voor Vlaanderen en het ganse land als die ene voorzitter zijn beloftes voor zijn presidentsverkiezing had gehouden. Politieke macht is nog altijd de belangrijkste drijfveer bij de trado partijen.
 • Joske Verbrugge

  1 jaar geleden
  Bedankt voor onze mooie nieuwjaarscado,de belastingen nog wat omhoog en nog wat liegen,maar dit zijn we al gewoon van de leugenpartij.Lang leve België,lang leve vivaldi.