Antwerps burgemeester Bart De Wever kwam gisteravond ter plaatse.
Volledig scherm
Antwerps burgemeester Bart De Wever kwam gisteravond ter plaatse. © BELGA

De Wever: "Ik ben erg onder de indruk van de solidariteit onder omwonenden"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft via Twitter zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de explosie aan de Paardenmarkt. In een bijkomende reactie laat hij ook nog weten "erg onder de indruk" te zijn van de solidariteit die na het incident ontstaan is onder omwonenden.

22 reacties

 • Erwin Cauwenbergh

  5 jaar geleden
  Bdw. Daar kun je misschien nog iets van leren.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De Wever en Filip hebben toch één ding gemeen. Ze kunnen goed harten onder de riem steken. Dat gaat veel helpen. In deze zaak geld en gold maar één ding : Action, No words. Words, No Action is de reden dat de boel ontploft is.
 • Clara Roels

  5 jaar geleden
  In miserie zijn mensen solidairder dan ons 5 regeringen samen en dat niet alleen in Antwerpen Weverken!!! Solidariteit is iets dat gewone mensen siert....
 • Bruno Zonnekeyn

  5 jaar geleden
  Domme huisbaas ... geen gehoor geven aan wat de mensen hem lieten weten. Solidariteit fantastisch toch, wat BDW doet en zegt is super. Mensen zouden meer respect mogen tonen aan hun burgermeester. Maar ja diegenen die dit zeggen of schrijven zijn volgens mij de grootste hypocrieten die hier in Antwerpen rondlopen. Jullie moesten zich schamen.
 • Marc Maes

  5 jaar geleden
  Neem er een voorbeeld aan hé ambrasmaker....
 1. Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populariteit

  Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populari­teit

  Steeds minder jongeren tussen twaalf en achttien jaar grijpen naar alcohol, sigaretten en cannabis. Toch zit het gebruik van de e-sigaret in de lift. Dat blijkt uit een grootschalige steekproef van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). “Het belang van preventie is groot en we weten dat preventie werkt”, reageert Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Tuin- en landschapsarchitect leert ons voedselbossen ontwerpen: “Waarom jaarlijks spitten en eenjarige planten bemesten als je een boom kan planten waar je kleinkinderen nog van zullen eten?”
  PREMIUM
  4

  Tuin- en landschaps­ar­chi­tect leert ons voedselbos­sen ontwerpen: “Waarom jaarlijks spitten en eenjarige planten bemesten als je een boom kan planten waar je kleinkinde­ren nog van zullen eten?”

  Hij leerde ons het gazon niet te maaien en de herfstbladeren te laten liggen. Tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger (29) wil ons nu leren een eigen voedselbos aanleggen. Omdat zo’n voedselbos landbouw met natuur verzoent, de klimaatverandering en de impact ervan verzacht én de ecosystemen herstelt. En ja, dat lukt ook in jouw bescheiden (stads)tuin.