Bart De Wever tijdens de nieuwjaarsspeech in Mechelen.
Volledig scherm
Bart De Wever tijdens de nieuwjaarsspeech in Mechelen. © RV

De Wever haalt uit naar Rutten: "Wij zullen nooit in een regering stappen omdat iemand minister wil worden”

Tijdens zijn speech op de nieuwjaarsreceptie van N-VA heeft voorzitter Bart De Wever verklaard dat de verhoging van de lage pensioenen prioritair moet zijn. De Wever wil daarmee dat de volgende federale regering “nog sterker de ingeslagen weg naar sociaal-economisch herstel” verderzet. Hij leek ook een sneer uit te delen naar Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten door te stellen dat N-VA “nooit in een regering zal stappen louter voor de meerdere eer en glorie van partijtoppers die graag minister of zelfs eerste minister willen worden”. 

518 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Hendrik Goris, meer mensen aan het werk is prima. En wat doen ze bij N(V)-Blabla? Ze voeren de jaarlijks 600 miljoen euro kostende taxshift in. Wat is het resultaat? Gepensioneerden met 1200-1300 euro per maand zien hun netto pensioen zakken terwijl bedrijven er het hardst van profiteren. Die taxshift zal overigens meer kosten dan dat deze zal opbrengen.
 • Peter Smets

  1 jaar geleden
  Wever, gij stapt wel in het parlement zonder er te zijn, laat staan dat ge er ook effectief iets doet.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Er zijn grenzen aan meer mensen aan het werk helpen. Als dat bovendien gebeurt aan minimumlonen zonder sociale bijdragen dan brengt dat niets op voor betere pensioenen. Maar wel met de goedkope arbeidskrachten voor de winsten van bedrijven, Hendrik Goris.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  In het N-VA programma staat de verhoging van de minimum pensioenen. Niet door onbetaalbaar Sinterklaas te spelen, maar door meer mensen aan het werk te helpen. De enige realistische belofte die het begrotingstekort vermindert.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Wie Rutten kent weet dat ze Vlaanderen miskent om in den federale regering te zetelen samen met de PS. Misschien zal ze wel een Michelleke doen door aan de 'goeie kant' te staan. / De cD&v is niet veel geloofwaardiger. Ook de tsjeven wachten ongeduldig tot N-VA zichzelf buiten spel zet. Wat ze deze keer niét zal doen, al was het maar om keihard oppositie te kunnen voeren.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf