Bart De Wever tijdens de nieuwjaarsspeech in Mechelen.
Volledig scherm
Bart De Wever tijdens de nieuwjaarsspeech in Mechelen. © RV

De Wever haalt uit naar Rutten: "Wij zullen nooit in een regering stappen omdat iemand minister wil worden”

Tijdens zijn speech op de nieuwjaarsreceptie van N-VA heeft voorzitter Bart De Wever verklaard dat de verhoging van de lage pensioenen prioritair moet zijn. De Wever wil daarmee dat de volgende federale regering “nog sterker de ingeslagen weg naar sociaal-economisch herstel” verderzet. Hij leek ook een sneer uit te delen naar Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten door te stellen dat N-VA “nooit in een regering zal stappen louter voor de meerdere eer en glorie van partijtoppers die graag minister of zelfs eerste minister willen worden”. 

518 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Hendrik Goris, meer mensen aan het werk is prima. En wat doen ze bij N(V)-Blabla? Ze voeren de jaarlijks 600 miljoen euro kostende taxshift in. Wat is het resultaat? Gepensioneerden met 1200-1300 euro per maand zien hun netto pensioen zakken terwijl bedrijven er het hardst van profiteren. Die taxshift zal overigens meer kosten dan dat deze zal opbrengen.
 • Peter Smets

  1 jaar geleden
  Wever, gij stapt wel in het parlement zonder er te zijn, laat staan dat ge er ook effectief iets doet.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Er zijn grenzen aan meer mensen aan het werk helpen. Als dat bovendien gebeurt aan minimumlonen zonder sociale bijdragen dan brengt dat niets op voor betere pensioenen. Maar wel met de goedkope arbeidskrachten voor de winsten van bedrijven, Hendrik Goris.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  In het N-VA programma staat de verhoging van de minimum pensioenen. Niet door onbetaalbaar Sinterklaas te spelen, maar door meer mensen aan het werk te helpen. De enige realistische belofte die het begrotingstekort vermindert.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Wie Rutten kent weet dat ze Vlaanderen miskent om in den federale regering te zetelen samen met de PS. Misschien zal ze wel een Michelleke doen door aan de 'goeie kant' te staan. / De cD&v is niet veel geloofwaardiger. Ook de tsjeven wachten ongeduldig tot N-VA zichzelf buiten spel zet. Wat ze deze keer niét zal doen, al was het maar om keihard oppositie te kunnen voeren.
 1. “Liever een slechte oplossing dan geen”, zegt informateur Bouchez
  PREMIUM

  “Liever een slechte oplossing dan geen”, zegt informa­teur Bouchez

  "In een politieke crisis heb je zelden de keuze tussen een goede oplossing en een slechte. Meestal kun je alleen nog kiezen tussen een slechte oplossing en een hele slechte. Het zal dus voor niemand comfortabel zijn, maar géén oplossing is ook geen optie. Het is tijd om een regering te vormen." Twee dagen voor hij het Paleis goed nieuws hoopt te brengen: gesprek met Georges-Louis Bouchez (33), de eerste koninklijke informateur met een tattoo - een hele mouw vol.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven