VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

De Wever furieus over fuivende jongeren in Antwerpen: “Dikke middelvinger naar samenleving”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over een samenkomst van een honderdtal jongeren gisteravond in het Antwerpse Droogdokkenpark. Ze bouwden een feestje op luide muziek, droegen geen mondmaskers en lieten het terrein als een vuilnisbelt achter. De Wever noemt het “een dikke middelvinger naar de hele samenleving”. 

154 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Huisarrest geven? Het is niet alleen in Antwerpen. Gent, Leuven, enz. De laatste weken is het overal feest. Cijfers gaan de hoogte in en jongere kindjes, mensen die niet kunnen thuiswerken, enz, krijgen de schuld. Met als gevolg dat iedereen weer in lockdown moet.
 • Guido Swerts

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat de boete's verhoogd worden naar 3.000euro en liefst met terugwerkende kracht uit respekt voor al de mensen die reeds gestorven zijn,zwaar ziek zijn geweest en al de mensen die hun uiterste best doen om zich zoveel als mogelijk aan de regels te houden.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  Duizenden die voor en tegen van alles en nog wat demonstreren mogen braaf hun gangetje gaan zonder een boete te krijgen maar feestvieren is ten strengste verboden. Logika is ver te zoeken. Is demonsteren belangrijker dan plezier?
 • Gustave Ulens

  2 jaar geleden
  Proficiat voor de Antwerpse politie, drie uur nodig gehad om ter plaatse te gaan!!!
 • jos duriau

  2 jaar geleden
  Wat zagen en klagen de jongeren toch , zij beseffen niet hoe goed ze het hebben ,of misschien gaan ze het begrijpen dank zij corona. Als hun grootouders , je weet wel zij die voor deze welvaart gezorgd hebben jong waren werd er niet geklaagd maar geluisterd , wat aan de huidige jonge generatie vreemd is.Begrijp het niet verkeerd , plezier is jullie van harte gegund , maar is het nu zo moeilijk om even op de tanden te bijten en eerst te zorgen dat we die corona oplossen. Fuiven even geduld aub.
 1. Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdagverblijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”
  Boechout

  Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdag­ver­blijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”

  In de Alexander Franckstraat in Boechout is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een woning. Het vuur werd al gauw uitslaand en verspreidde zich over een aantal huizen. Ondertussen is de situatie onder controle, maar de schade aan de getroffen huizen is enorm. Ook een kinderdagverblijf op de hoek bleef niet gespaard. Gelukkig raakte niemand gewond. “Toen ik aankwam zag ik juist de vlammen overslaan naar onze woning.”
 2. Rottweiler die van Rode Duivel Jason Denayer zou zijn, valt onthaalmoeder en twee peuters aan: “Zonder hulp van omstaanders waren die kinderen er misschien niet meer...”
  Ternat

  Rottweiler die van Rode Duivel Jason Denayer zou zijn, valt onthaalmoe­der en twee peuters aan: “Zonder hulp van omstaan­ders waren die kinderen er misschien niet meer...”

  In Ternat heeft een rottweiler dinsdag een onthaalmoeder en twee van haar kindjes aangevallen. Volgens burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) gaat het om de hond van Rode Duivel Jason Denayer, maar dat wordt formeel ontkend door diens zaakwaarnemer Jesse De Preter. De hond heeft intussen een dodelijk spuitje gekregen.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.