N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © EPA

De Wever: "Als partijen die abortuswet willen versoepelen een regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen”

De voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen “als ze elkaar zo geweldig vinden”. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard aan VTM Nieuws. De Wever legt zo nog meer druk op het abortusdossier, dat de federale formatie nu helemaal dreigt te torpederen. 

 1. Marie (16) woont alleen en krijgt verrassing voor Rode Neuzen Dag: “Ik struggle al een tijd met mentale problemen”
  Play
  #shareyoursong

  Birgit Van Mol verrast Marie (16) die helemaal alleen woont

  Marie is 16 jaar oud en woont alleen in Leuven. “Het komt erop neer dat ik al een hele tijd struggle met mijn mentale gezondheid”, legt ze uit, “Ik was voortdurend overprikkeld door hele tijd samen met mijn gezin te leven en nu woon ik drie weken hier.” Birgit Van Mol ging in naam van Rode Neuzen Dag langs om haar een hart onder de riem te steken en bracht ook een lied mee in het kader van onze #shareyoursong-actie.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restregering Wilmès helemaal imploderen”
  PREMIUM

  “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restrege­ring Wilmès helemaal imploderen”

  Mondmaskers worden nu pardoes op veel plaatsen verplicht, nadat ze eerder wat belachelijk gemaakt werden. Alweer moet overal snel heel wat praktisch geregeld worden, terwijl veel vragen blijven. Politici en experts keerden hun kar. Niet door veel nieuwe argumenten en inzichten, wel na een groeiende druk. Dat bochtenwerk boezemt weinig vertrouwen in. Net als de stommiteit om reizen toe te staan. Bij de eerste golf was dat de oorzaak van veel miserie. Wie toch dat risico neemt en achteraf in quarantaine moet, kan daarvoor door de overheid financieel gecompenseerd worden. Het kan niet op.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?