Photo News / Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Kristof Ghyselinck

‘De Welkom’ heet u straks nog niet overal welkom: zeven cafés over de mogelijke heropening van de horeca

Zijn we binnenkort opnieuw welkom in ‘De Welkom’? Wat denken ze van het Overlegcomité in de zaken die de meest voorkomende cafénaam in Vlaanderen op de gevel hebben prijken? Geloven ze in een heropening van de terrassen op 1, 8 of 15 mei? En kijken ze er ook echt naar uit, of wachten ze liever tot ze ons ook weer mogen binnenlaten?  Zoveel cafés, zoveel meningen. “Klanten zouden zelfs niet naar het toilet mogen... Ik kan toch moeilijk een emmer buiten zetten?”

7 reacties

 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Ik vind dat men alles dicht moet houden tot iedereen is gevaccineerd
 • Christiaan Vernist

  1 maand geleden
  Horeca moet niet klagen, mogen blij zijn dat zij nog premie hebben gekregen. Ken verschillende zelfstandigen die nog geen cent hebben gekregen. Die zitten al meer dan jaar zonder inkomsten en vaste kosten blijven doorlopen.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  Wat kun je verdienen op een terras van 10 personen. En als er dan 4 goed in't zonneke zitten en een uur aan ne duvel of iets dergelijks zitten te lebberen.
 • Karla Fieremans

  1 maand geleden
  Wie drinkt moet ook plassen, wat dan? Door t cafe? Toch geen Dixi?
 • Guido Boonen

  1 maand geleden
  Iedereen met gezond verstand weet dat je met een virus niet kan onderhandelen of compromissen sluiten.
 1. Nog geen zonnig terrasjesweer in zicht: opnieuw wisselvallige week met regen en onweer
  17

  Nog geen zonnig terrasjes­weer in zicht: opnieuw wisselval­li­ge week met regen en onweer

  Het weer is vandaag/maandag onstabiel. Er vallen her en der verschillende buien, eventueel vergezeld van onweer, hagel en hevige rukwinden. In het noorden en noordwesten is de kans op buien kleiner en wordt het later tijdelijk droog. Aan zee blijft het deze namiddag droog en zijn er soms brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 50 of 60 km per uur, of heel lokaal meer tijdens felle buien, zijn mogelijk, voorspelt het KMI.
 2. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?
  114

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar