Claire, Monique en Kathleen. “Julie kende geen angst.”
Volledig scherm
PREMIUM
Claire, Monique en Kathleen. “Julie kende geen angst.” © Wouter Van Vooren

De vriendinnen van Julie Van Espen: “Ze zei wat ze zou doen als het haar zou overkomen: vechten”

“Julie was extreem gelukkig. Zij heeft een niveau van levensvoldoening bereikt waar de meeste mensen op hun tachtig jaar nooit zijn geraakt.” Kathleen, Monique en Claire, drie hartsvriendinnen van de op 4 mei vermoorde Julie Van Espen, brachten haar deze week even weer tot leven in een filmpje: “Wij proberen nu veel meer Julie te zijn.”

5 reacties

 • Bruno Verhofstede

  5 maanden geleden
  de immense goedheid van Julie van Espen en het droevige lot van het gebeuren doet sterk denken aan de gelijkaardige case van Maria Goretti in 1902.
 • Pol Fieremans

  6 maanden geleden
  Ongelofelijk hoeveel dat weeral gaat kosten om dat beest te veroordelen. In China zou dat welgeteld 25 eurocent kosten voor een eindje touw. Hier kost dat krapuul miljoenen.
 • Verstappen Martine

  3 jaar geleden
  Heel veel sterkte. Een zeer moedig meisje dat helaas die moed met haar leven heeft moeten bekopen.
 • Ludo Hermans

  3 jaar geleden
  Spijtig dat een justitieminister die hiervoor verantwoordelijk was, weigert dit toe te geven! Hoelang kan hij dit blijven 'dragen'?
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Had ze maar haar vinger in zijn oog gestoken. Meisjes moeten zelfverdediging volgen. Zomaar ik zou vechten neen, dat moet strategisch gebeuren en voorbereid anders winnen vrouwen het zelden van mannen met hun testosteron. Van dat vechten wordt die man zelfs meer opgewonden.