Claire, Monique en Kathleen. “Julie kende geen angst.”
Volledig scherm
PREMIUM
Claire, Monique en Kathleen. “Julie kende geen angst.” © Wouter Van Vooren

De vriendinnen van Julie Van Espen: “Ze zei wat ze zou doen als het haar zou overkomen: vechten”

“Julie was extreem gelukkig. Zij heeft een niveau van levensvoldoening bereikt waar de meeste mensen op hun tachtig jaar nooit zijn geraakt.” Kathleen, Monique en Claire, drie hartsvriendinnen van de op 4 mei vermoorde Julie Van Espen, brachten haar deze week even weer tot leven in een filmpje: “Wij proberen nu veel meer Julie te zijn.”

5 reacties

 • Bruno Verhofstede

  7 maanden geleden
  de immense goedheid van Julie van Espen en het droevige lot van het gebeuren doet sterk denken aan de gelijkaardige case van Maria Goretti in 1902.
 • Pol Fieremans

  7 maanden geleden
  Ongelofelijk hoeveel dat weeral gaat kosten om dat beest te veroordelen. In China zou dat welgeteld 25 eurocent kosten voor een eindje touw. Hier kost dat krapuul miljoenen.
 • Verstappen Martine

  3 jaar geleden
  Heel veel sterkte. Een zeer moedig meisje dat helaas die moed met haar leven heeft moeten bekopen.
 • Ludo Hermans

  3 jaar geleden
  Spijtig dat een justitieminister die hiervoor verantwoordelijk was, weigert dit toe te geven! Hoelang kan hij dit blijven 'dragen'?
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Had ze maar haar vinger in zijn oog gestoken. Meisjes moeten zelfverdediging volgen. Zomaar ik zou vechten neen, dat moet strategisch gebeuren en voorbereid anders winnen vrouwen het zelden van mannen met hun testosteron. Van dat vechten wordt die man zelfs meer opgewonden.
 1. Nederlandstaligen krijgen voorrang bij schoolinschrijvingen in Vlaamse Randgemeenten

  Nederlands­ta­li­gen krijgen voorrang bij schoolin­schrij­vin­gen in Vlaamse Randgemeen­ten

  De Vlaamse regering heeft vrijdag een lijst met twintig gemeenten goedgekeurd waar Nederlandstaligen voorrang krijgen bij de inschrijvingen op school. De negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en de gemeente Halle zullen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang kunnen geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs zullen dan weer 70 procent van de beschikbare plaatsen voorbehouden kunnen worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs. Dat maakt minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Vrienden eren vermoorde studente Julie Van Espen (23) met pakkende video: “Je brengt nog altijd mensen bij elkaar”

  Vrienden eren vermoorde studente Julie Van Espen (23) met pakkende video: “Je brengt nog altijd mensen bij elkaar”

  In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is zondagmorgen de vermoorde student Julie Van Espen herdacht. Het is al vijf maanden geleden dat de jonge vrouw vermoord werd in Merksem. Haar ouders hielden in een afgeladen volle kathedraal een pleidooi voor liefde. “Dankzij Julie durven slachtoffers langzaamaan hun verhaal te vertellen", zegt Ayke Gubbels van Punt.vzw.