29 april 2020: een vrouw wandelt over een verlaten Meir in Antwerpen, pal in de eerste lockdown. Niet-essentiële winkels zoals kledingszaken waren dan al weken dicht.
Volledig scherm
29 april 2020: een vrouw wandelt over een verlaten Meir in Antwerpen, pal in de eerste lockdown. Niet-essentiële winkels zoals kledingszaken waren dan al weken dicht. © Photo News

De volledige uitrol van plan B, of meteen naar 'lockdownachtige’ plan C?

De roep tot een vorm van lockdown klinkt luider en luider nu het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties fors de hoogte inschieten. Adviesorgaan GEMS dacht eerder al een zogenaamd plan A, B en C uit. Momenteel zijn een aantal maatregelen die voorzien zijn in plan B al door het Overlegcomité genomen, maar niet allemaal.

36 reacties

 • geert Verschelde

  1 jaar geleden
  Er moet gezorgd worden dat grote concentraties, of dichte contacten vermeden worden. Alle betogingen verbieden. De druk op de kust, of toeristische plaatsen, verlichten door een week-end perimeter van 20 km niet noodzakelijke verplaatsingen in te stellen. Openbaar vervoer sterk limiteren of zelfs verbieden. Door maximaal 10 personen op een bus, en 20 personen per treinwagon. Schoolgaande jeugd verplicht naar school met de fiets, of te voet, of indien niet anders kan met privé wagen.
 • Johny Goessens

  1 jaar geleden
  Reeds eind september 2020 ontstond de Britse variant in London! Toen reeds hadden jullie maatregelen kunnen nemen en pas nu gaan ze vergaderen! Tsja !
 • luc vlemincx

  1 jaar geleden
  Stoppen met zaken te sluiten waar het geen zin heeft en de reële cijfers gebruiken geen voorspellingen en bedenkingen.
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Misschien direct planZ in werking stellen?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Stop met plannen en beslis.