Volledig scherm
© AP

De volgorde van vaccins: personeel in eerstelijnszorg en ziekenhuizen vanaf maart, 65-plussers in mei

De experten van de taskforce hebben in een Zoom-sessie meer duidelijkheid gegeven over de volgorde van de vaccinatiestrategie. Bewoners van de woonzorgcentra worden vanaf 5 januari als eersten gevaccineerd en dat zal mogelijk tot eind februari duren. Vanaf maart is het dan de beurt aan het ziekenhuispersoneel en het personeel in de eerstelijnszorg. Ook de tehuizen voor gehandicapten komen dan aan de beurt.

128 reacties

 • Peter Jacobus

  4 weken geleden
  Ze menen dat echt, aan dat tempo zijn we voor 20 jaar ver.
 • emiel hayen

  4 weken geleden
  Het zal nog even duren dus eer alle vrijwilligers hun vaccin hebben, als 65 plus schenk ik het mijne aan een jongere die dagelijks zijn vel moet riskeren op de werkvloer.Wij leven al meer dan 9 maand in lockdown en houden dat nog langer vol zonder problemen.
 • Michel Wielfaert

  4 weken geleden
  Puur wiskundig berekend. 300 000 vaccins toedienen tegen eind Februari (59 dagen) over de 10 provincies en het Brussels Hoofdstedelijk gewest. (300 000/11)/59 = 462.24 vaccins per dag toedienen per provincie. Ons land heeft ongeveer iets meer dan 100 ziekenhuizen, dus kan je zelf berekenen wat de toekomst gaat bieden. Ik weet het is wiskundig, maar de politici en andere hebben het toch zo graag over oefeningen en draaiboeken. By the way ons land heeft ongeveer 17 000 erkende huisartsen.
 • Liliana Pintens

  4 weken geleden
  Het is zoals met de mondmasker: niet opportuun als ze nog niet beschikbaar waren - nu verplicht ( met handhaving ) Vaccins vanaf januari voor 65 + , nu tegen de zomer om produktieredenen. De fabricaten zijn al sedert de zomer aan het produceren. Laat Europa zich in slaap wiegen ? Waar zijn deze vaccins ondertussen naartoe ? VS, Israel, Canada, ... ? Moeten wij ons niet laten horen? Wie verdient aan dit uitstel ? Onze politiekers blijken met alles tevreden.
 • Davy Meganck

  4 weken geleden
  In de VS 100 miljoen vaccin inspuitingen tegen eind maart.Belgie 5 miljoen tegen einde van de zomer.Wordt tijd dat we op straat komen kan zo niet verder.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"