Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). © BELGA

"De verdediging van Theo Francken is verbijsterend"

De verdediging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond de terugkeer van Soedanezen is verbijsterend. Dat vindt Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Volgens hem moet elke gedwongen terugkeer worden getoetst aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), dat verbiedt mensen bloot te stellen aan foltering. Bij CD&V is intussen te horen dat Francken "zijn politieke verantwoordelijkheid moet opnemen".

359 reacties

 • Copyright

  3 jaar geleden
  Cd&v zegt dat theo franken zijn verantwoordelijk moet opnemen hahahahaha en CD&V zegt zoiets zwijg toch jongens zouden jullie dat zelf niet beter doen dan de simpele burger leeg te persen als citroenen en waar blijven jullie oplossingen sukkels....adopteer ze he jullie kunnen zelfs amper ons pensioen waarborgen
 • Gerrit Mangé

  3 jaar geleden
  Theo moet de nest opkuisen die de socialisten en Cd&v met de groene in steun door de jaren hebben opgebouwd. Nu zijn er wetten en Theo past ze toe. Ten minste één minister die iets doet voor zijn geld, de rest zit er bij voor spek en bonen en kunnen alleen maar in het nieuws komen door op zijn kap te kakken. Heel zwak. Als hij echt alle illegalen moet oppakken en uitwijzen hebben we treinen nodig,maar dat hebben we al eens meegemaakt.
 • Gerrit Mangé

  3 jaar geleden
  Goe bezig Theo. Doe zo voort. Er zijn veel meer mensen die achter uw beslissingen staan dan tegenstanders. Go Theo go.
 • François Van Oystaeyen

  3 jaar geleden
  Nahima Lanjri en Orry Van Wouwer (onbekend) waarom de verdediging opnemen voor illegale Soedanese gelukzoekers .Dit zal u beiden afgerekend worden bij de volgende verkiezing in Antwerpen.
 • Eddy Vandeweyer

  3 jaar geleden
  80% van de bevolking wil Maggie De Block op asiel en migratie, geen populisme, geen leugens, met menselijkheid en verhoudingsgewijs meer teruggestuurd.
 1. Flahaut: "De Wever blaast debat rond kernuitstap nieuw leven in om Francken uit de wind te zetten"

  Flahaut: "De Wever blaast debat rond kernuit­stap nieuw leven in om Francken uit de wind te zetten"

  André Flahaut, minister van Begroting in de Franse Gemeenschapsregering, ziet een strategische overweging in de manier waarop N-VA-voorzitter Bart De Wever de kernuitstap opnieuw op tafel gooide toen hij met Kerstmis stelde dat de federale regering dat dossier niet voor de verkiezingen van 2019 zal oplossen. Zo wil De Wever de aandacht afleiden van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken, die in opspraak komt nu blijkt dat Francken een aan hem gerichte nota van het Commissariaat voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS), waarin hij wordt gewaarschuwd voor de risico’s die Soedanese migranten in eigen land lopen, naast zich zou hebben neergelegd.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers