Op reportage in de Antwerpse eetkliniek voor minderjarigen
Volledig scherm
PREMIUM
Op reportage in de Antwerpse eetkliniek voor minderjarigen © Tessa Kraan

“De trillende beentjes voor een bord witloof maken duidelijk hoe zwaar dit conflict is”: onze reporter loopt mee in een eetkliniek voor kinderen

Bijna vier op de tien 11-jarige Vlaamse meisjes vinden zichzelf te dik, en een op de tien is zelfs al op dieet. De cijfers rond minderjarigen en eetstoornissen zijn hallucinant. Onze reporter volgde een dag mee in de Antwerpse eetkliniek voor kinderen. Tieners, ouders en psychiaters vertellen: “Mijn eetstoornis gaf me regels. Volgde ik die, dan waren we vrienden. Volgde ik die niet, dan was hij boos.”

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.