BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Sutter wil twee dagen telewerk voor federale ambtenaren

"Ik wil van de federale overheid de aantrekkelijkste werkgever van België maken." Dat heeft minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar ze het luik 'ambtenarenzaken' van haar beleidsnota presenteerde. Een van de voorstellen daarin is dat ambtenaren twee dagen per week telewerken.

8 reacties

 • Daniel Wouters

  7 maanden geleden
  De aantrekkelijkste werkgever van België,dat is reeds zo,bekijk de verlofdagen,het aantal feestdagen,de ziektedagen,de mogelijkheid om op 60 op pensioen te gaan en de pensioenbedragen,u bent blijkbaar niet zo goed voorbereid.
 • DAVID VAN LAER

  7 maanden geleden
  Ambtenaren of werknemers horen niet vanuit thuis te werken. Breng morgen gewoon het totale kostenplaatje binnen bij de werkgever gaande van het extra verbruik nutsvoorzieningen tot enkele honderden euro's voor de huur van u woonruimte waarin u dan moet werken wettelijk afdwingbaar by thé way en morgen moet iedereen terug op kantoor zijn.
 • Wendy Vandereyken

  7 maanden geleden
  Ik werk al jaren 2 dagen per week thuis, en dat werkt prima. Thuis doe je evenveel dan op kantoor als alles per computer gebeurt zoals in onze administratie, zelfs soms nog meer door de tijdswinst omdat het op en neer pendelen wegvalt. Maar 2 dagen telewerk is voldoende voor mij, er moet een evenwicht zijn in thuiswerk en kantoor, en het sociaal contact met je collega's is ook belangrijk.
 • Etienne Van de Velde

  7 maanden geleden
  Was het niet de bedoeling om het ambtenarenapparaat te verkleinen en efficiënter te maken, op deze manier zal het alleen maar uitbreiden? Kunnen ze niet eens een voorbeeld nemen aan de privé en wat minder rompslomp maken van alles en nog wat? Eén van de ministers was vroeger toch al eens minister van vereenvoudiging, ondertussen is het alleen maar de andere richting uitgegaan... Echt typisch voor deze verzameling van onbekwame ministers.
 • lieven tanghe

  7 maanden geleden
  Ik denk dat de overheid nu al de aantrekkelijkste werkgever is , er bij geraken is een ander paar mouwen .
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!