Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). © Photo News

De Sutter wil greep overheid op Bpost en Proximus vergroten

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de wet op de overheidsbedrijven aanpassen, zodat een waarnemer haar consequent kan inlichten. Het wetsontwerp komt er nadat Bpost heeft geweigerd om Wouter Torfs als onafhankelijk bestuurder op te nemen in de raad van bestuur, zo melden de Mediahuis-kranten vandaag.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. “Gokpaleizen, vermomd als krantenwinkels”: ex-gokverslaafde Dirk ziet grootste bedreiging voor kinderen en jongeren om te beginnen met gokken
  PREMIUM

  “Gokpalei­zen, vermomd als krantenwin­kels”: ex-gokver­slaaf­de Dirk ziet grootste bedreiging voor kinderen en jongeren om te beginnen met gokken

  Een krant, een zakje zuurtjes en een gokje op de voetbaluitslagen: wordt dat de toekomst van de 170 krantenwinkels die Bpost verkoopt aan Golden Palace? De verkoop zorgt voor beroering, want het zou volgens experts de drempel voor beginnende gokkers alleen maar verlagen. Met alle gevolgen van dien, zegt ex-gokverslaafde Dirk De Troy (49). “Om een gokkantoor of een casino binnen te stappen, moet je je identiteitskaart laten zien. Maar een krantenwinkel met een paar gokautomaten? Daar kan iedere 16-jarige met een bankkaart beginnen gokken.”