Petra De Sutter.
Volledig scherm
Petra De Sutter. © Photo News

De Sutter wil bezorging pakjes verduurzamen

Minister van Overheidsbedrijven en Groen-vicepremier Petra De Sutter wil pakjes bezorgen duurzamer maken. Pakketbrievenbussen en sociale ophaalpunten moeten de overlast aanpakken die ontstaat wanneer de bezorger een pakketje terug moet meenemen omdat er niemand thuis is.

 1. ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaffia: “Als het moet, wordt er geïntimideerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaf­fia: “Als het moet, wordt er geïntimi­deerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”

  De drugsoorlog in België is, na ontploffende granaten en een occasionele moord in de onderwereld, plots een nieuwe fase ingegaan, met de bedreiging van Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Evolueren we nu in sneltreinvaart naar Amsterdamse toestanden, met bedreigingen aan tegenstanders uit de ‘bovenwereld’ en zelfs executies op straat à la Peter R. de Vries?
 2. Bewoners dementieafdeling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te geven en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.
 3. Minister reageert op stenen in postpakketjes om taks te vermijden: “Dit doet nadenken over wat het beste systeem is”
  Zoersel

  Minister reageert op stenen in postpakket­jes om taks te vermijden: “Dit doet nadenken over wat het beste systeem is”

  Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel verzwaart postpakketjes met beschilderde stenen om een densiteitstoeslag te voorkomen. Dat is vooral uit protest tegen de taks, die voor de speelgoedwinkel absurd is. Federaal minister van Post Petra De Sutter (Groen) reageerde dinsdagvoormiddag in een commissie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Het heeft ook mij verwonderd, al laat bpost weten dat de regel toch eerder positieve gevolgen heeft.”