Vicepremier Petra De Sutter (Groen) in de studio van VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Vicepremier Petra De Sutter (Groen) in de studio van VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

De Sutter belooft nog dit jaar systeem om overwinsten energiebedrijven af te romen

Vice-eersteminister Petra De Sutter (Groen) zegt dat in ons land tegen eind dit jaar een systeem op tafel zal liggen om de overwinsten van energiebedrijven af te romen. Dat beloofde De Sutter zondagmiddag in VTM NIEUWS. “Het kan niet dat in tijden van crisis bedrijven extra winsten maken die de spuigaten uitlopen”, zegt De Sutter.

124 reacties

 • PAUL NEVELSTEEN

  2 maanden geleden
  Dat die overwinst al niet lang wordt teruggevloeid begrijp ik niet! Ze moesten zich schamen om zich zo te verrijken op de burger z'n kap, in zo'n kwalijke crisis! En een plafond uitwerken zou geweldig zijn. Als het niet alleen een verkiezings-belofte is... Valt dus nog af te wachten. Ook niet blijven wachten op de Europese unie.Ik zou er voorlopig geen weddenschap op inzetten. Want bij wie zijn het niet alleen maar loze woorden?...
 • miet claeys

  2 maanden geleden
  Datmoet, alles gaat anders stilvallen, en velen gaan moeten sluiten,
 • jan marynissen

  2 maanden geleden
  Veel beloven daar zijn jullie uitstekend in !
 • Luc Hermans

  2 maanden geleden
  Beloven en daar zal het wel weer bij blijven zeker.
 • Patrick Moorthamer

  2 maanden geleden
  Politici zijn maar voor één ding goed "hun zakken vullen en de mensen wat wijs maken. Tijd voor grote schoonmaak!
 1. Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”
  106

  Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”

  Het aantal auto-ongevallen waarbij drugs in het spel zijn, stijgt. Alleen al in de eerste helft van dit jaar bleek bij 262 ongelukken met doden of gewonden de chauffeur onder invloed. In Vlaanderen betrapte de politie in diezelfde periode 4.318 druggebruikers achter het stuur. “Onze kleindochter werd 35 meter ver gekatapulteerd. Iemand die daarna gewoon thuiskomt en in z’n bed kruipt, weet niet meer wat de realiteit is.”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. ANALYSE. “De rode voorstellen moeten doen vergeten dat het federaal pakket niet overtuigend overkomt”
  PREMIUM

  ANALYSE. “De rode voorstel­len moeten doen vergeten dat het federaal pakket niet overtui­gend overkomt”

  De eerste koude voelt harder dan anders. Het vertrouwen van de Belgische consument zakt tot het laagste niveau in 37 jaar. De financiële vooruitzichten van gezinnen zijn heel negatief. Op de achtergrond van een ongeziene energiecrisis, die ook een economische en mentale dreigt te worden, wordt een belangrijke strategische strijd gevoerd. Die is van belang voor het tijdperk na 2024, en zoals de geschiedenis ons leert: na een oorlog ziet het landschap er vaak heel anders uit.
 1. Claxonneren naast politiekantoor om echtgenote uit café te krijgen: nooit een goed idee met 
1,29 promille in het bloed
  Sint-Gillis-Waas/Vrasene/Sint-Niklaas

  Claxonne­ren naast politiekan­toor om echtgenote uit café te krijgen: nooit een goed idee met 1,29 promille in het bloed

  Claxonneren vlak naast een politiebureau als je een glas te veel op hebt: nooit een goed idee. Dat ondervond een man uit Vrasene die vanuit zijn geparkeerde wagen luid toeterend zijn treuzelende vrouw aanspoorde om een café in Sint-Gillis-Waas te verlaten, en zo zelf de agenten alarmeerde. Het leverde hem een boete en een rijverbod op.
 2. Crevits haalt uit naar Van Quickenborne over kinderbijslag relschoppers: “Doe je job”
  108

  Crevits haalt uit naar Van Quickenbor­ne over kinderbij­slag relschop­pers: “Doe je job”

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is niet van plan om te snoeien in het Groeipakket van minderjarige relschoppers. Dat ballonnetje liet federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vorige week in de Kamer op. “Doe je job”, zei Crevits daarover woensdag in het Vlaams Parlement. “Beweren dat Justitie alleen dit probleem zal oplossen, is struisvogelpolitiek”, laat Van Quickenborne weten aan HLN.