Sihame El Kaouakibi (34).
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi (34). © BELGA

De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”

Al eens voorzichtig in 2014 en later voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Sihame El Kaouakibi werd al verschillende keren gepolst om op de lijst te gaan staan, maar pas in 2019 hapte ze toe: op haar eigen voorwaarden en in team met Bart Somers. Al snel kregen de liberalen nog meer grootse plannen met haar. Een brede beweging, met ‘Sihame’ als kopvrouw: daarmee wilden ze de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2024 aan het wankelen brengen. “Er waren gesprekken lopende, maar ze zijn gestrand in een embryonale fase.”

 1. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  6

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"