Maxime Petit
Volledig scherm
© Maxime Petit

"De sneltesten kunnen belangrijk deel worden van de exitstrategie”

Hoe, waar en wanneer ze precies zullen worden ingezet, moet nog blijken, maar snel- en zelftesten zullen breed beschikbaar gesteld worden zodat ze een rol kunnen spelen bij het opnieuw mogelijk maken van meer binnenactiviteiten in de maand mei. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd na afloop van het Overlegcomité.

 1. ONZE OPINIE: “Beste ministers en experts, als jullie klaar zijn met al die vragen over ijskarretjes en barbecues: geef ons dan het recht om onszelf te testen. En snel”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Beste ministers en experts, als jullie klaar zijn met al die vragen over ijskarre­tjes en barbecues: geef ons dan het recht om onszelf te testen. En snel”

  In Duitsland kunnen mensen volgende week in de supermarkt een coronatest kopen waarmee ze zelf kunnen nagaan of ze besmettelijk zijn. “Hoe geweldig is dát?”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “In België krijgen we dat recht niet. Onze overheid heeft beslist dat het illegaal is om zelf na te gaan of u besmettelijk bent voor een andere burger.”
 2. Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”
  Koksijde

  Waarom Koksijde de hoogste vaccinatie­graad van Vlaanderen kan voorleggen

  Voor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid”, reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil