De sms die voor terreurniveau 4 zorgde: "We zijn verbrand, we moeten het vóór morgen doen"

Video"We zijn verbrand. We moeten het vóór morgen doen". Een korte sms, uitgewisseld tussen twee vermoedelijke terroristen wiens namen onbekend zijn. De veiligheidsdiensten van ons land onderschepten de boodschap op zondag 22 november, zo meldt La Dernière Heure. Die dag kondigde premier Michel de sluiting van de Brusselse scholen aan, de nacht voordien trok het crisiscentrum het terreurniveau van 3 op naar 4.

 1. Michel: "Terroristen en 130 doden veroorzaken angst, niet de regering"
  Terreurdreiging

  Michel: "Terroris­ten en 130 doden veroorza­ken angst, niet de regering"

  "Het zijn terroristen en 130 doden die angst veroorzaken, niet de regering". Dat heeft premier Charles Michel vandaag in de Kamer geantwoord op de kritiek vanuit een aantal oppositiebanken dat de communicatie van de regering over de verhoogde terreurdreiging in Brussel (die nu weer naar niveau drie is teruggebracht, nvdr.) net de angst bij de Belgische bevolking heeft aangewakkerd. De premier richtte zich ook rechtstreeks tot de bevolking met de boodschap dat de regering er alles aan wil doen om het normale leven zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.
 2. Terreurniveau daalt in Brussel, maar waarom en wat zijn de gevolgen?
  Terreurniveau daalt

  Terreurni­veau daalt in Brussel, maar waarom en wat zijn de gevolgen?

  Nu het dreigingsniveau voor Brussel van het hoogste niveau 4 naar 3 is verlaagd, zal de Brusselse metro morgenvroeg vanaf 6 uur opnieuw volledig geopend zijn tot 22 uur. Wel blijft een aangepaste aanwezigheid van politie en leger in het straatbeeld. Bij grote evenementen wordt geval per geval bekeken wat mogelijk is. Dat maakte eerste minister Charles Michel (MR) bekend na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.