Robby Beeken (71) van Sodermans in Hasselt, met zijn dochter Frédérique. Zij stapte als zevende generatie in de herenspeciaalzaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Robby Beeken (71) van Sodermans in Hasselt, met zijn dochter Frédérique. Zij stapte als zevende generatie in de herenspeciaalzaak. © Photonews

De smoking is weer hot: “Een smoking bij een man is als lingerie bij een vrouw”

Wat meer glans, wat meer stijl: de smoking is aan een tweede leven begonnen, zo merken herenspeciaalzaken. Ondanks de crisis zien trouwers en organisatoren hun gasten post-corona graag in de iets klassiekere nonkel van het kostuum verschijnen. “Van het moment dat ik dat maatwerk aantrek, recht ik mijn rug. Ik kan niet anders”, vertelt jonge liefhebber Raf (29).

 1. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugsconcurrent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel
  PREMIUM
  Deurne/Antwerpen

  “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugscon­cur­rent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel

  Tien verdachten van de aanslag op The Pasta House in Deurne zijn deze ochtend veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot zeven jaar. Die horecazaak op de Turnhoutsebaan werd in augustus 2020 onder vuur genomen. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. De kopstukken Bilal B., Mohamed N. en Nederlander Isaac B. kregen de zwaarste straffen van zeven en zes jaar. Een reconstructie.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Vrienden van overleden skiër (26) uit Knokke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”
  Knokke-Heist
  11

  Vrienden van overleden skiër (26) uit Knok­ke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”

  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een skiongeval op een zwarte piste in Oostenrijk. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena. Het verdriet om de jongeman, een bekend figuur in de kustgemeente, is groot. “Het was een ongelukkige valpartij. Van hoge snelheid of roekeloos skigedrag was zeker geen sprake”, reageren zijn vrienden ter plaatse. Ook thuis wordt met ongeloof gereageerd.