Serlippens vs Rieder.
Volledig scherm
PREMIUM
Serlippens vs Rieder. © Belga/Wannes Nimmegeers

De “schijn van partijdigheid” in zaak Schild & Vrienden: hoe een advocaat een onderzoeksrechter tweemaal schaakmat zette

In de zaak rond Schild & Vrienden heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling “een schijn van partijdigheid” vastgesteld bij de onderzoeksrechter Serlippens, maar haar onderzoek blijft in het dossier. Een pijnlijke vaststelling voor de onderzoeksrechter, die intussen al twee keer schaakmat gezet is door advocaat Hans Rieder - de advocaat van Dries Van Langenhove. Het verhaal van hoe enkele woorden en Twitterlikes voor een juridisch gevecht zorgden.

 1. ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”
  Antwerpen

  ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”

  Vijf volle zalen in de Kinepolis, bijna 2.000 fans. Zoveel bezoekers lokte de sequel van de avant-première van ‘Top Gun: Maverick’ naar het cinemacomplex in Antwerpen dinsdagavond. En ze werden verrast. In samenwerking met de Belgische luchtmacht mochten ze een zitje nemen in een echt F-16-vliegtuig op de parking: “In Nederland komt ‘ie pas volgende week uit, maar zo lang konden we niet wachten.”
 2. “Schijn van partijdigheid” in zaak Schild & Vrienden, maar vraag om nietigverklaring deel onderzoek verworpen
  Play
  Gent

  “Schijn van partijdig­heid” in zaak Schild & Vrienden, maar vraag om nietigver­kla­ring deel onderzoek verworpen

  In Gent heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling de vraag van advocaat Hans Rieder om delen van het onderzoek rond Schild en Vrienden te vernietigen verworpen. Dries Van langenhove riskeert samen met acht anderen vervolgd te worden voor racisme en negationisme. VTM NIEUWS-journalist Ken Van Beversluys geeft hierboven bij HLN LIVE meer uitleg over de zaak.
 3. PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?
  PREMIUM

  PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?

  Hij is het jongste parlementslid, maar eist het vaakst de aandacht op. Van de fameuze Pano-reportage over Schild & Vrienden tot - recent - de coronabetoging in Brussel die hij kaapte voor extreemrechts. Maar wie is Dries Van Langenhove eigenlijk echt? Wat doet hij allemaal in het parlement sinds hij 2,5 jaar geleden werd verkozen? Waar haalt hij sindsdien zijn steun en zijn geld vandaan? Hoe hoog kan zijn ster nog rijzen? En wanneer steekt hij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een mes in de rug en gaat hij aan de haal met de jeugd van twee partijen tegelijk?