Serlippens vs Rieder.
Volledig scherm
PREMIUM
Serlippens vs Rieder. © Belga/Wannes Nimmegeers

De “schijn van partijdigheid” in zaak Schild & Vrienden: hoe een advocaat een onderzoeksrechter tweemaal schaakmat zette

In de zaak rond Schild & Vrienden heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling “een schijn van partijdigheid” vastgesteld bij de onderzoeksrechter Serlippens, maar haar onderzoek blijft in het dossier. Een pijnlijke vaststelling voor de onderzoeksrechter, die intussen al twee keer schaakmat gezet is door advocaat Hans Rieder - de advocaat van Dries Van Langenhove. Het verhaal van hoe enkele woorden en Twitterlikes voor een juridisch gevecht zorgden.

 1. PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?
  PREMIUM

  PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?

  Hij is het jongste parlementslid, maar eist het vaakst de aandacht op. Van de fameuze Pano-reportage over Schild & Vrienden tot - recent - de coronabetoging in Brussel die hij kaapte voor extreemrechts. Maar wie is Dries Van Langenhove eigenlijk echt? Wat doet hij allemaal in het parlement sinds hij 2,5 jaar geleden werd verkozen? Waar haalt hij sindsdien zijn steun en zijn geld vandaan? Hoe hoog kan zijn ster nog rijzen? En wanneer steekt hij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een mes in de rug en gaat hij aan de haal met de jeugd van twee partijen tegelijk?
 2. Hoe herken je alzheimer? “De ziekte is al tot 15 jaar aan de gang voordat je met klachten bij de dokter zit”
  PREMIUM

  Hoe herken je alzheimer? “De ziekte is al tot 15 jaar aan de gang voordat je met klachten bij de dokter zit”

  Vandaag werd bekendgemaakt dat Will Tura aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Eerder leed ook Nicole van Nicole & Hugo aan de ongeneeslijke hersenziekte. Maar wat zijn de kenmerken ervan? Kun je de symptomen snel herkennen? En is er een (vorm van) remedie? Prof. dr. Rik Vandenberghe van de dienst Neurologie van het UZ Leuven licht toe: “De nevenwerkingen van medicatie wegen tot nu toe niet altijd op tegen de potentiële voordelen.”