Federaal fractieleider Vlaams Belang, Barbara Pas en Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Federaal fractieleider Vlaams Belang, Barbara Pas en Dries Van Langenhove. © Photonews

“De rechtszaak rond Schild en Vrienden is nooit een probleem geweest voor het Vlaams Belang”, zegt fractieleider Barbara Pas

Barbara Pas, federaal fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de Kamer, vertelde op Radio 1 dat ze het vertrek van Dries Van Langenhove heel erg betreurt. Pas benadrukte meermaals dat Van Langenhove zelf de keuze maakte om te stoppen als parlementslid. Het proces dat boven zijn hoofd hangt, heeft er dan ook niets mee te maken volgens haar: “Die hele rechtszaak is voor het Vlaams Belang nooit een probleem geweest”.

16 reacties

 • jean van belle

  2 maanden geleden
  Die man hoort niet thuis in de vrije wereld. Opruien, laster en haat prediken, dingen uit zijn context halen om dan als waarheid te bestempelen, enz. Deze man is echt een gevaar voor onze democratie.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  De doelstelling van vb: een onafhankelijk Vlaanderen, daar kan ik mij volledig achter zetten.
 • Frank Van den Abbeele

  2 maanden geleden
  Met of zonder die man maakt helemaal niets uit. Het is nu wel duidelijk dat vb geen afstand neemt van de standpunten van deze doorgeslagen extremist.ik denk ook dat vb helemaal niet geïnteresseerd is in regeringsdeelname . Het is zoveel gemakkelijker om langs de lijn te roeptoeteren.
 • Rik Clarysse

  2 maanden geleden
  Dat men komaf maakt met die herrieschopper .proces uitslag zal wel alle discussies in de kiem smoren..
 • Ingrid De Cremer

  2 maanden geleden
  Of hij nu opstapt of niet ,maakt niet uit de traditionele partijen vinden wel weer een andere reden om het Cordon niet te moeten breken en aan de macht te blijven .Geld doet veel met een mens ten koste van een miljoen kiezers .
 1. Zelfstandige Delhaizes vallen droog, concurrenten gaan niet alles kunnen opvangen: “Wacht niet tot zaterdag 16 uur om inkopen te doen”
  PREMIUM

  Zelfstandi­ge Delhaizes vallen droog, concurren­ten gaan niet alles kunnen opvangen: “Wacht niet tot zaterdag 16 uur om inkopen te doen”

  Net nu de winkels van Delhaize weer open beginnen gaan, is een nieuwe brandhaard ontstaan: het distributiecentrum in Zellik werd een dag lang geblokkeerd. Er raakte daardoor geen verse voeding meer in de winkels - ook niet bij de zelfstandige Delhaizes. “Hopelijk hebben de vakbonden het gezond verstand om geen onschuldige slachtoffers te maken”, zegt professor Gino Van Ossel. Ondertussen rijden de vrachtwagens weer uit.
 2. TikTok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf
  5

  Tik­Tok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf

  China zal zich met hand en tand verzetten wanneer het Chinese bedrijf ByteDance zou worden gedwongen om TikTok te verkopen. Dat heeft het ministerie van Handel in Beijing gezegd, kort voor een hoorzitting van het Amerikaanse Congres met CEO Shou Zi Chew. Die laatste verdedigde daar donderdag de dataveiligheid van de app en ontkende beschuldigingen van spionage uit Chinese hoek. “Sinds ik CEO ben van dit bedrijf heb ik nog geen enkel gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese overheid”, aldus Chew.