BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De postjes zijn verdeeld in Brussel: regeringsleden leggen eed af

De nieuwe Brusselse regering is bekend en bestaat uit twee vertrouwde gezichten - minister-president Rudi Vervoort en staatssecretaris Pascal Smet - en zes nieuwkomers. Dat blijkt uit de samenstelling van de regering, die verspreid werd nadat de coalitiepartners PS, Ecolo, DéFI, Groen, Open Vld en one.brussels-sp.a gisterenavond hun fiat gaven voor de nieuwe bestuursploeg.

77 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Foute kiezers die er voor zorgen dat het land nog meer wordt afgebroken, gelijk als in Nederland. Bij de volgende verkiezingen de hele elite wegstemmen.
 • Hilde Eykens

  2 jaar geleden
  In die eed staat ook een regeltje over het Belgische volk, ik hoop dat ze dat onthouden
 • Renee Gaillard

  2 jaar geleden
  Allée tof, en nu maar graaien en pakken hé nieuwkomers jongens en meisjes, de oude knarren tonen je wel hoe het moet.
 • Alain Heirman

  2 jaar geleden
  Mensen allemaal, niet hypocriet doen ...jullie hebben er zelf voor gekozen.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat de bedrijfswereld het signaal begrijpt en bliksemsnel zijn biezen pakt richting Vlaanderen (als we hier tenminste een fatsoenlijke regering krijgen, want ook dat is nog lang niet zeker).
 1. Rutten gijzelt (tevergeefs) Brusselse formatie, MR waarschuwt voor impact op federale onderhandelingen

  Rutten gijzelt (tevergeefs) Brusselse formatie, MR waarschuwt voor impact op federale onderhande­lin­gen

  Groen, Open Vld, one.brussels-sp.a, PS, Ecolo en DéFI zijn er afgelopen nacht dan toch in geslaagd de onderhandelingen voor een Brussels regeerakkoord af te ronden. De ultieme poging van Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten om MR toch mee aan boord te hijsen, viel op een koude steen. Het akkoord, dat zo’n 120 pagina’s telt, wordt later vandaag voorgesteld. Ook de verdeling van de bevoegdheden dient in de loop van de dag nog te worden afgerond.
 2. Congressen keuren Brussels regeerakkoord goed, regering kan morgen eed afleggen

  Congressen keuren Brussels regeerak­koord goed, regering kan morgen eed afleggen

  In Brussel hebben de drie Franstaligen partijen PS, Ecolo en DéFi samen met de drie Nederlandstalige partijen Groen, Open Vld en one.brussels-sp.a hun regeerakkoord voorgesteld. Belangrijkste speerpunten daarin zijn mobiliteit met een veralgemeende zone 30 in heel het gewest, en een omvangrijk programma rond woningrenovatie en -isolatie. De zes partijen hebben het regeerakkoord op hun respectievelijke partijcongressen vanavond goedgekeurd, waardoor de regering morgen de eed kan afleggen.