Sihame El Kaouakibi in het Vlaamse parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi in het Vlaamse parlement. © BELGA

De politieke val van El Kaouakibi: "Ze kreeg 24 uur”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert start nu ook de procedure op om Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi uit de partij te zetten. Plots komt de hele zaak in een stroomversnelling. Wat drijft Lachaert? En wat zijn de gevolgen voor de politica en haar (tenminste nog even) partij?

145 reacties

 • Marcel Dries

  2 jaar geleden
  Marcel Dries De boot gaat zolang te water tot hij zinkt En als je denkt dat er nog meer en meer in kan , dan zinkt hij natuurlijk Eerlijk rijk worden is niet simpel
 • roger Rymen

  2 jaar geleden
  Haar avonturen zijn nog niet ten einde. Nieuwe onthullingen over haar privé aankopen voor miljoenen van 2 bouwgronden, 2 huizen en 1 villa binnen enkele jaren op haar naam beginnen haar alle eer aan te doen als een ware "maffia-godmother".
 • wim dooms

  2 jaar geleden
  En haar wedde van 6000 € per maand word verder betaald of wat ??
 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  @Eric Deleu Hoe komt het dat zij nog vrij rond loopt ? Omdat het een politieker is en die kunnen zich blijkbaar iets meer veroorloven dan de "gewone" burger. Als de "brave" burger zijn snelheidsovertreding vergeet te betalen staan er de dag nadien 5 politiecombi's op z'n oprit ...
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Wat gebeurd er met haar zeteltje en wordt haar politieke onschendbaarheid niet gevraagd daar ze wel nog als onafhankelijke kan blijven zetelen of wordt dit alleen maar met de oppositiepartijen en meer bepaald met het VB gedaan .
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Familie van Guido De Pauw voor het eerst geconfronteerd met vijf beklaagden: “De spijt op hun gezicht lijkt oprecht. Maar wij zitten wel met de gevolgen”
  PREMIUM

  Familie van Guido De Pauw voor het eerst geconfron­teerd met vijf beklaagden: “De spijt op hun gezicht lijkt oprecht. Maar wij zitten wel met de gevolgen”

  Voor het eerst hebben de vrouw en dochter van Guido De Pauw (65) de vijf mannen gezien die terechtstaan omdat een van hen Guido duwde na een voetbalmatch. Naast veel excuses hoorde het gezin De Pauw dat de vijf hun leven hebben gebeterd en dat ze dit ook voor de rest van hun leven zullen meedragen. “Ik heb er geen compassie mee”, zegt dochter Joke.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.