Viroloog Steven Van Gucht. "We gaan de maatregelen pas kunnen afbouwen als er bijna geen besmettingen meer zijn", klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht. "We gaan de maatregelen pas kunnen afbouwen als er bijna geen besmettingen meer zijn", klinkt het. © Photo News

De piek is nog niet bereikt, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn: 6 vragen aan viroloog Steven Van Gucht

Na enkele dagen van optimisme kwam woensdagochtend de harde waarheid: 686 nieuwe besmettingen, 434 extra ziekenhuisopnames en maar liefst 56 extra overlijdens. Wel positief: 115 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, wat het totaal op 547 genezen mensen brengt. “Maar we hebben de piek nog niet bereikt”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “Al hoeft dat niet verontrustend te zijn.”

 1. Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijnssector via kortlopende opleidingen

  Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijns­sec­tor via kortlopen­de opleidin­gen

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) gaat samen met de sociale partners op zoek naar 3.300 mensen om een aantal nijpende personeelstekorten in de Vlaamse welzijns- en zorgsector op te vangen. Bedoeling is om mensen die nog niet over de juiste kwalificaties beschikken via kortlopende opleidingen aan de slag te helpen, met name als verzorgende/zorgkundige, logistiek medewerker in de zorg, kinderbegeleider of opvoeder-begeleider.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  3

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Dodentol loopt op tot 178: “Piek duidelijk nog niet bereikt” – 34 bewoners rusthuis in afzondering

  Dodentol loopt op tot 178: “Piek duidelijk nog niet bereikt” – 34 bewoners rusthuis in afzonde­ring

  Er zijn de afgelopen 24 uur 56 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus gerapporteerd in ons land. Dat brengt het totaal aantal overlijdens in België op 178. Het gaat om de grootste stijging sinds de uitbraak van Covid-19. Er zijn tevens 668 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land, wat het totaal op 4.937 brengt. Er werden ook 434 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Ondernemersnetwerk Voka raamt ondertussen de economische schade door de coronapandemie al op 40 miljard euro. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.