Bart De Pauw bij zijn aankomst aan de rechtbank in Mechelen vanmorgen.
Volledig scherm
Bart De Pauw bij zijn aankomst aan de rechtbank in Mechelen vanmorgen. © Photo News

De Pauw riskeert één jaar voorwaardelijk: “Hij is geen Weinstein, wel een zielige man die hunkert naar aandacht van jonge vrouwen”

Bart De Pauw riskeert een voorwaardelijke celstraf van een jaar, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Zeven van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden, tekenden present. Onder hen de actrices Maaike Cafmeyer, Lize Feryn, Ella-June Henrard en Liesa Naert. Die laatste kreeg zelfs ongewenst bezoek op haar kot van hem. Toen ze hem niet binnenliet, begon de tv-maker op haar deur te bonzen. De procureur noemde hem “geen Weinstein, maar wel een zielige man die hunkert naar aandacht van jonge vrouwen”. Omdat De Pauw geen schuldinzicht vertoont, was het voor het parket onmogelijk om een probatieopschorting te vragen. Morgen zal de tv-maker zich zelf kunnen verdedigen. 

 1. Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”
  Play

  Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”

  Wie op restaurant of café gaat, zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. De maatregel geldt vanaf 1 november en is enkel voor binnenruimtes nodig. Op het terras is een coronapas niet nodig. “We waren een koele minnaar van het Covid Safe Ticket”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. “Maar dat maakt het nu wel mogelijk dat je kan blijven genieten zoals nu.” Het horecapersoneel zal wel opnieuw een mondmasker moeten dragen en dat vindt De Caluwe raar. “We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels voor dezelfde activiteiten.”
 2. Zorgsector in open brief: “Systeem nu al onder grote druk en de winter moet nog beginnen”
  19

  Zorgsector in open brief: “Systeem nu al onder grote druk en de winter moet nog beginnen”

  De zorgsector heeft dinsdag in aanloop naar het Overlegcomité opnieuw aan de alarmbel getrokken nu de vierde golf van het coronavirus in combinatie met andere infecties en de gewone zorgverlening die nu volop weer draait, andermaal forse druk dreigt te zetten op het hele zorgsysteem. In een open brief roepen een twintigtal zorgorganisaties dinsdag op om zeker voldoende voorzichtigheid in te bouwen zodat een nieuwe overbelasting van het zorgsysteem vermeden kan worden.