Volledig scherm
PREMIUM
© bob moors

De parachutemoord: aparte zaak die Vlaanderen in twee kampen verdeelde

Binnen enkele weken is het precies 13 jaar geleden dat Els Van Doren (36) te pletter stortte in het Limburgse Opglabbeek. Haar parachute was gesaboteerd door haar liefdesrivale Els Clottemans (nu 35). In 2010 werd ze daarvoor veroordeeld tot 30 jaar cel. Negen jaar later heeft ze een aanvraag ingediend om vervroegd vrijgelaten te worden. De uiterst geraffineerde moord verdeelde het land in twee kampen. Ook nu nog geloven de enen dat de daderes ten onrechte tot 30 jaar cel veroordeeld werd, want materiële bewijzen tegen haar werden er nooit gevonden. Volgens anderen is ze schuldig omdat ze de enige was die een motief had om Van Doren om te brengen. 

34 reacties

 • Axel Italis

  1 jaar geleden
  Mooie titel, en dus nog steeds van toepassing. We hebben voor een rechtssysteem gekozen, maar aanvaarden het dus blijkbaar niet. Er zal toch iets de volksjury overtuigd hebben, al de rest is ' water onder de brug'. Het slachtoffer heeft geen middelen meer.....
 • Dominiek Labeeuw

  1 jaar geleden
  Volgens mij werd ze niet veroordeeld door Vermassen maar wel door een volksjury!! Waarom het verdict “schuldig” als iedereen er namelijk anders over denkt?
 • Eva De Roy

  1 jaar geleden
  Zou het niet kunnen dat de minaar dood moest ? Er is nooit onderzocht of de man van de dode vrouw niet de dader zou kunnen zijn. Ik denk dat die vrouw gewoon brutte pech heeft gehad.
 • Patrick Moorthamer

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen wat hier niet het geval is want er zijn geen regelrechte bewijzen!
 • Imre Carpels

  1 jaar geleden
  100% onschuldig tot het tegendeel bewezen is !!! En ik ben er zeker van dat ze onschuldig is !!!!! Er is geen bewijs dat zij dit gedaan heeft !!!! Onschuldig zeg ik jullie !!!!!! Onschuldig !
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen