Volledig scherm
© Photonews

De onmogelijke renovatie van het Brusselse justitiepaleis: "Je weet hier nooit wanneer het plafond naar beneden zal vallen"

Al dertig jaar lang staat het Brusselse justitiepaleis in de steigers, maar het einde van de restauratie is nog niet in zicht. Dat er nog veel werk aan de winkel is, bewijzen de verschillende beschadigingen aan het gigantische bouwwerk. Zo kwam afgelopen nacht een deel van het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie naar beneden. Daarbij vielen gelukkig geen gewonden. "In het justitiepaleis weet je nooit wanneer iets naar beneden zal storten. Het is dus niet aangenaam om hier te werken", zegt Jean De Codt, eerste voorzitter van het Hof van Cassatie.

62 reacties

 • Jef Pauwels

  2 jaar geleden
  Gewoon de bulldozer erdoor en een nieuw gebouw maar dan wel een mooi natuurlijk. Geen zeilschip zoals in Antwerpen.
 • Andres Michiels

  2 jaar geleden
  Verkoop dat kot aan een handelaar in historische bouwmaterialen en afbreken die zooi. Kosten baten analyse is niet meer nodig, we weten onderhand wel dat dat gedrocht ons handenvol geld kost eñ heeft gekost. Weg met die rommel.
 • Stien Meys

  2 jaar geleden
  De stellingplaatser is wel goed af.. Weinig werk , gegarandeerd inkomen. Altijd positief blijven he
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Ik denk dat we meer moeten durven toegeven 'helaas pindakaas'. We moeten meer durven van ons hart een steen maken en realistisch worden. Opgeteld zal deze restauratie misschien al een miljard hebben gekost terwijl de veiligheid er niet op verbetert. Helaas pindakaas maar afbreken en opnieuw beginnen (hoe prestigieus en bewonderenswaardig het concept ooit was). De fluwelen stoelen zijn in moderne tijden 'not done' wegens gezondheidsrisico's...
 • Jos Goris

  2 jaar geleden
  jambon zegt dar er 100miljoen voor nodig is om te renoveren de rechtbankvoorzitter spreekt van 300tot400miljoen, is hij misschien ook aannemer?of heeft hij er commissie op?vierkant draaien?zeg maar achtkant
 1. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"