De nieuwe Harley brult niet meer, maar zoemt: vinden fans dat wel oké? “Het lawaai is juist deel van de beleving”

Harley-Davidson wordt tegen 2035 een volledig elektrisch merk. De aankondiging van CEO Jochen Zeitz was voor fans van het iconische merk als vloeken in de kerk, want is het niet bij uitstek het unieke geluid dat een Harley van een andere moto onderscheidt? We legden ons oor te luisteren bij twee Harley-fans die zowel met fossiele brandstof als elektriciteit cruisen.

55 reacties

 • Cris Verwilligen

  2 weken geleden
  Opportuniteitsbeginsel: niemand kan beslissen welk voertuigtype voor jou het beste is. En dat klopt, voor mij is dat EV verhaal niets waard (redenen genoeg), voor iemand anders misschien wel. En wat dat geluid betreft: je weet toch dat er stemmen zijn om dat geluid elektronisch te maken omdat de mensen je dan horen aankomen en er minder ongelukken gebeuren. Ironie: eerst geluidloos promoten en dan geluid toevoegen.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 weken geleden
  Een elektrische Harley, dat is zoiets als bier zonder alcohol. De ziel ie weg.
 • Geert Vander Heyden

  2 weken geleden
  Harley Davidson zonder die mooie ronk is zoals een Cafe zonder bier . Die gaan verliezen hebben net zoals Ferrari enz.. want wat heb je aan een bv Ferrari zonder motergeluid ?
 • Hugo hofmans

  2 weken geleden
  Geluid is deel van de beleving van het rijden. Motor of auto, identiek gevoel.
 • Lennert Cornette

  2 weken geleden
  Inderdaad, onnozel lawaai maken zodat iedereen kijkt hoe 'cool' men wel niet is is hun doel. Zal ik eens mijn grasmaaier aanzetten zondag om 6u, keer zien hoe leuk die motards dat vinden.
 1. De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”
  207

  De Croo: “Logisch dat we steunmaat­re­ge­len voor energie gaan afbouwen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in ‘VTM NIEUWS’ gezegd dat de steunmaatregelen voor energie, zoals het sociaal tarief, in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met corona ook hebben gedaan.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. PS-vicepremier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek
  199

  PS-vicepre­mier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek

  PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne wil de Belgische monarchie afschaffen. “Ik kan geen systeem goedkeuren dat ongelijkheid tussen burgers creëert”, zegt de federale minister in het tijdschrift ‘Wilfried’. Hij pleit voor een presidentieel systeem met een afwisseling tussen de taalgroepen voor de keuze van de president. De Franstalige socialisten zeggen de visie van Dermagne te kennen en er geen probleem mee te hebben dat hij die verkondigt, “zo lang hij maar duidelijk aangeeft dat het zijn persoonlijke mening is”. Dat heeft woordvoerder Tineke Sonck gezegd aan HLN.