Illustratie muggen
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie muggen © thinkstock

De mug begint weer op volle toeren te steken: “Het weer van de voorbije weken was droomscenario voor dat beestje”

De muggen zoemen alweer rond, tot het irritante toe. Althans op sommige plaatsen. Regio’s rond Leuven, Mechelen en Gent ondervinden al heel wat overlast, zo blijkt uit de laatste update van de Muggenradar. Elders wordt de mug stilletjes aan wakker. Is dat normaal voor de tijd van het jaar? En vliegen er dit jaar extreem veel meer rond? Specialisten bieden klaarheid.

 1. Experts waarschuwen voor stijgend aantal tekenbeten: wat kan je doen als je gebeten wordt? Een arts legt uit
  PREMIUM

  Experts waarschu­wen voor stijgend aantal tekenbeten: wat kan je doen als je gebeten wordt? Een arts legt uit

  Uit cijfers van Sciensano blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, opnieuw is toegenomen. “Dat is een mogelijk gevolg van de Covid-19-epidemie. Mensen deden meer vrijetijdsactiviteiten in de natuur en kozen voor vakanties in eigen land, waardoor ze meer aan teken werden blootgesteld”, aldus Sciensano. Ether helpt alvast niet, maar wat moet je dan wel doen als je gebeten wordt door een teek? VUB-professor Huisarts-geneeskunde Dirk Devroey legt uit en geeft ook aanvullend advies over wat je wel en niet mag doen bij dazen-, muggen-, kwallen-, wespen- of bijensteken.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Nederlandse wetenschapper zorgt voor absolute wereldprimeur: in dit paradijs zijn geen muggen
  PREMIUM

  Nederland­se wetenschap­per zorgt voor absolute wereldpri­meur: in dit paradijs zijn geen muggen

  Een eiland muggenvrij maken: daar droomde medisch entomoloog Bart Knols (55) al lang van. In een van muggen vergeven luxeresort op de Malediven kreeg de Nederlandse wetenschapper de kans om zijn idee in de praktijk te brengen. “Op een jaar tijd hebben we de populatie teruggedrongen met ruim 95 procent. Resorts van over de hele wereld bellen ons of we bij hen hetzelfde kunnen komen doen.”