Hoofdverdachte Eduard 'Brutus’ F. (links) staat terecht voor de moord op Jelle Leemans (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdverdachte Eduard 'Brutus’ F. (links) staat terecht voor de moord op Jelle Leemans (rechts). © Adrien Stanziani / Foto KOS

De moordzaak zonder lichaam. ‘Brutus’ blijft doodstil na emotioneel pleidooi van familie van Jelle (27): “Hij weet alles maar zwijgt”

De familie van Jelle Leemans (27) hoopt in de rechtbank van Breda op één ding: antwoorden. Er is geen lichaam in deze moordzaak, geen duidelijkheid over wat Jelle overkomen is. Al zijn er wel die bloed- en DNA-sporen. De moordverdachte Eduard ‘Brutus’ F. (51) hield bijna tien jaar lang de lippen stijf op elkaar. Nu kreeg hij de kans om te spreken. “Zwijgrecht, hoe kan zoiets bestaan?”, klonk het emotioneel pleidooi van Jelles moeder. “Waar is onze zoon?”

3 reacties

 • Danny De paepe

  2 maanden geleden
  Zwijgrecht is ook hier van toepassing. Basisrecht. Hard voor de nabestaanden.
 • tammy decerf

  2 maanden geleden
  Een moordenaar heeft meer rechten dan de nabestaanden in België. Recht is een faling, ga beter voor gerechtigheid.
 • wesley netnem

  2 maanden geleden
  Het probleem met rechten zoals mensenrechten is dat ze hun doel voorbijgaan en feitelijk slachtoffers niet beschermen maar wel de Daders ! Daders en veroordeelden Krijgen Veel te Veel rechten ! Je moet opvoorhand als daders alles zeggen, doe je dat niet is het automatisch effectief levenslang zonder ooit vrij te komen als je veroordeeld word voor Bv moord of opzettelijke doodslag . Niets Gunsten of dergelijke voor zulke delicten ??Alleen als je van het begin alles toegeeft !