Thomas Goorden. ‘Ik geloof nog steeds dat er in dit dossier mensen achter de tralies zouden kunnen vliegen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Goorden. ‘Ik geloof nog steeds dat er in dit dossier mensen achter de tralies zouden kunnen vliegen.’ © Eric de Mildt

De man die de kat de bel aanbond in het PFOS-dossier: “Oosterweel moest er koste wat kost komen”

Dat het PFOS-schandaal nu volop de gemoederen beroert, is voornamelijk te danken aan één man: Thomas Goorden, burgeractivist en natuurkundige van opleiding. ‘Eén blik op het dossier was voldoende om te weten: dit is een milieuramp.’

32 reacties

 • swa wuyts

  2 jaar geleden
  Als er niet zo een tegenkanting had geweest van allerhande "Milieuorganisaties" was het probleem van deze vervuiling al veel eerder aan het licht gekomen. Nu zitten we na 20 jaar met een milieuprobleem.
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Groene milieuactivist met kennis van zaken .
 • marcel lion

  2 jaar geleden
  Dat men aub de werken niet stillegt. Hier op linkeroever hebben we al genoeg ellende gehad. Stofoverlast, geluidsoverlast, verkeersoverlast en moeilijk bereikbare plaatsen tenzij je een omweg maakt van 5 km extra. Daarnaast zijn er nog kleinere werken aan de gangdie de boel nog verergeren. Neen laat ze nu afwerken, afrekenen doen we later wel en wees gerust dat gaat 3M geld kosten!!
 • paul priau

  2 jaar geleden
  Ik begin het te snappen waarom Schauvliege naast het postje in het grondwettelijk hof grijpt.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Dat men nu een uitpluist wie er minister was en deze toelatingen heeft gegeven ook de verdoken geldstromen van deze fabrieken eens grondig nazien dan pas zal de waarheid boven komen De burger is machteloos en rechtbanken zijn om te lachen ze zijn politiek benoemd
 1. Ook in de Schelde te veel PFOS, maar hoe vuil is het water nu echt? “Meer vis dan vroeger, maar je eet die maar beter niet”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ook in de Schelde te veel PFOS, maar hoe vuil is het water nu echt? “Meer vis dan vroeger, maar je eet die maar beter niet”

  Ook in de Schelde wordt de norm voor PFOS overschreden. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zijn er 26 bedrijven die water in de Schelde lozen dat PFAS bevat, de verzamelnaam van de chemicaliën waartoe PFOS behoort. Essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, weerlegt dat en betreurt “ten zeerste de foutieve informatie die hierover is verspreid”. PFOS of niet: hoe vuil is de Schelde nu echt? “Als je iedere dag vis uit de Schelde zou eten, zou je gezondheidsproblemen kunnen krijgen, vooral op hormonaal vlak.”
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.