Het 'belegerde' Hotel Amigo bij de zoveelste doortocht van wereldsterren, zoals The Rolling Stones enkele weken geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 'belegerde' Hotel Amigo bij de zoveelste doortocht van wereldsterren, zoals The Rolling Stones enkele weken geleden. © RV

De magie van hotel Amigo bij de wereldsterren? "Het codewoord is discretie. Voor loslippigheid geldt maar één straf: ontslag”

Amper 56 stappen is Amigo verwijderd van de Brusselse Grote Markt, zowat de drukste toeristenbestemming in ons land. En toch is dit vijfsterrenhotel intussen de vaste verblijfplaats van wereldvedetten op doortocht, zoals Brad Pitt, U2, The Rolling Stones en de vorige week ook Coldplay. Hoewel dat gegarandeerd voor hordes fans en pottenkijkers aan de entreedeur zorgt: “Maar achter die deur wacht wel ongeziene discretie.” Het geheim van Hotel Amigo. 

 1. Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  De inflatie is nog maar eens geklommen van 9,94 procent vorige maand tot maar liefst 11,27 procent in september. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1975. Vooral de prijs van elektriciteit en aardgas is opnieuw sterk toegenomen, maar ook voor kleding en wijn betaal je nu meer. Reizen met het vliegtuig en ontbijtgranen zijn dan weer fors goedkoper geworden in vergelijking met augustus. Een overzicht van de top 20 van wat duurder en van wat goedkoper werd in september.
 2. Ondanks corona waagden deze ondernemers toch de sprong: “Als het in Gent niet lukt, lukt het nergens”
  PREMIUM
  Gent

  Ondanks corona waagden deze onderne­mers toch de sprong: “Als het in Gent niet lukt, lukt het nergens”

  Alle doemscenario’s ten spijt kreeg ook corona de Gentse ondernemers niet klein. Leegstand is de stad niet vreemd en goed personeel vinden is niet altijd eenvoudig. Maar met een sterk idee en een portie lef spring je nog steeds een heel eind. Van Vlaanderens beste chocolatier tot Vlaanderens beruchtste nachtraaf: deze zeven Gentse zaakvoerders zwaaiden onlangs de deuren open.