Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

“De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testen

Huisartsen zullen niet langer hoogrisicocontacten testen, maar alleen zieke patiënten. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. “De maat is vol, de eerstelijnszorg is aan het imploderen”, klinkt het. Microbioloog Emmanuel André waarschuwt onmiddellijk voor de gevolgen: “We hebben geleerd dat de mensen die de meeste contacten besmetten degenen zijn die zich ‘goed’ voelen en hun status niet kennen”, reageert hij.

 1. Groeipakket niet langer geschorst na arbeidsongeval

  Groeipak­ket niet langer geschorst na arbeidson­ge­val

  Jobstudenten die een vergoeding krijgen na een arbeidsongeval zullen voortaan hun groeipakket niet langer geschorst zien. Dat schrijft De Zondag. “Niemand kiest ervoor om een arbeidsongeval of beroepsziekte te krijgen, en als het je overkomt, is het niet logisch dat je je Groeipakket verliest, terwijl je het wel zou krijgen als je gewoon had kunnen doorwerken”, zegt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in een persbericht.
 2. Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoopprijs wil verkopen
  PREMIUM
  172

  Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoop­prijs wil verkopen

  België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten, want onder andere het Britse leger behoort tot zijn klanten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’. “Als wij zo’n tank volledig opknappen en doorverkopen, dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1 miljoen euro."