Kurt De Loor (sp.a).
Volledig scherm
Kurt De Loor (sp.a). © BELGA

De Loor: "Vlaamse kabinetten vooral bevolkt door blanke mannen"

"De Vlaamse kabinetten worden vooral bevolkt door blanke mannen". Dat concludeert sp.a-parlementslid Kurt De Loor na een analyse van de samenstelling van de verschillende kabinetten van de regering-Jambon. Volgens De Loor haalt de regering de streefcijfers voor de eigen overheid niet. Zo ligt het aantal personeelsleden met een migratieachtergrond op 6 procent, terwijl het streefcijfer op 10 procent ligt. Het aantal kabinetmedewerkers met een handicap of chronische ziekte ligt op 0,3 procent, terwijl het streefcijfer daar op 3 procent ligt.

28 reacties

 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Akkoord ,maar het is nog altijd zo dat de besten in aanmerking komen , en dat kan eventueel een gekleurde zijn .Dus geen politieke benoemingen van vader op zoon.En van die waarden hier stel ik mij vragen als ik zie hoeveel er nog naar de mis gaan en het geloof belijden .
 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Dat hij als blanke man zijn zitje afstaat aan een allochtone transgender, als hij dat zo belangrijk vindt.
 • HUGO Wils

  1 jaar geleden
  Mr De Loor komt van Zottegem en ik heb even het aantal gemeenteraadsleden voor Sp.a opgezocht.Van de acht gemeenteraadsleden van Sp.a zijn er vijf mannen(inclusief De Loor)en twee vrouwen!Dus mr De Loor er is nog veel werk aan de winkel in uw fractie van uw thuisbasis!
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  De zon heeft zijn werk gedaan bij De Loor.Moeten ze misschien op de hoek van straat gaan staan om mensen te ronselen.De bekwaamste De Loor krijgt die stoel kleur is bijzaak.Iets dat bij SPA niet kennen daar krijgt iedereen een ministerpost zelf cafébazen vinden ze daar bekwaam voor.Hebben ze het diploma niet dan maken ze er zelf eentje geen enkel probleem bij SPA.
 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  Wie is Kurt De Loor? nog nooit van die man gehoord, is die misschien plots wakker geschoten in de catacomben van het parlement, en heeft hij dan de lumineuze ingeving gekregen om ook eens iets te zeggen? Hij kan misschien zijn stoel of bed in het parlement afstaan aan een gekleurde medeburger, die vermoedelijk meer bekwaam is dan hijzelf, dan is het gemiddelde al in de goede zin gewijzigd.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.