De Lijn wordt binnenkort onderverdeeld in vijftien vervoerregio's.
Volledig scherm
De Lijn wordt binnenkort onderverdeeld in vijftien vervoerregio's. © Photo News/Datawrapper

De Lijn wordt opgesplitst: in deze 'vervoerregio' valt jouw gemeente

De Vlaamse regering keurde zaterdag, tijdens de marathonvergadering waarin 180 beslissingen werden genomen, ook een ingrijpende hervorming van De Lijn goed. Het openbaar vervoer in Vlaanderen zal evolueren van de 'basismobiliteit' nu naar een systeem van 'basisbereikbaarheid'. Om lokale besturen meer inspraak te geven, wordt De Lijn bovendien opgesplitst in vijftien nieuwe 'vervoerregio's'. 

57 reacties

 • Jean Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Vroeger was er één treinstopplaats in Blaasveld en bovendien één in Blaasveld-Tisselt. Beide werden afgeschaft en het station van hoofdgemeente Willebroek is slecht gelegen want je staat 1 op 2 keer voor de fameuze brug van Willebroek... Gevolg is dat de files op de belangrijke baan ST-Niklaas-Willebroek-Mechelen enorm gegroeid zijn. In die files zitten ook de bussen van de Lijn...Moeilijk om op tijd te komen door die slapende en blinde politici en NMBS en Lijn...
 • Raoul Rouma

  5 jaar geleden
  Lap, het waterhoofd kan nog groter. Deze verdeel en heers politiek is enkel goed voor de uitbreiding directies. De vriendjes worden bediend naar hun wensen.
 • Jean Bracke

  5 jaar geleden
  Met coördinerende administratie er bovenop met een dure CEO aan 't stuur .... nog ergens een vriendje dat moet bediend worden ...
 • Danny Govaerts

  5 jaar geleden
  Een paar maanden geleden alles gesentraliseerd nu weer opgesplitst maar op een nog meer versnipperde manier dan dat het eerst al was.. Zo lang de bus van Turnhout Maar tot Antwerpen rijd kunnen ze toch allemaal daar nog geraken.
 • heinz wolf

  5 jaar geleden
  De regering[en] gedraagt zich zoals menig studenten. Het hele jaar niets doen en vlak voor de examens studeren tegen de sterren op. Het gehele gezin/bevolking moet dan op de tippen van zijn tenen lopen en hen bewonderen hoe vlijtig dat ze zijn!